Belföld

Rákay Philip lehet az új Simicska Lajos

A köztévéből távozó Rákay Philip érdekeltségébe tartozó cég nagy külső beszállítója lehet az MTVA-nak, amely az Orbán Viktorral médiaháborút folytató Simicska Lajos helyébe léphet – írja a Blikk.

Júliusig marad az MTV vezérigazgató-helyettese Rákay Philip, de a Blikk úgy tudja, utána külső műsorgyártó lesz, s azt a pozíciót töltheti be, amit korábban Simicska Lajos. A Blikk úgy tudja, négy műsort készíthet majd az MTVA-nak, de még nem derült ki, milyen produkciókról van szó.

Egy bennfentes informátor szerint még Rákay sem tudja, hogy milyen műsorokat gyárthat majd. Úgy váli, ha négy produkciót kap, akkor több százmilliós bevételről van szó.

Rákay Philipet is a Blikk értesüléseit sem cáfolni sem megerősíteni nem kívánta, szerinte minden benne van a közleményben, amit korábban kiadtak. Az MTVA közleményében az szerepel, hogy Rákay nem búcsúzik teljesen a közmédiától, ugyanis műsorvezetőként és kreatív producerként mindenképpen folytatja a későbbiekben is a „rendszerváltoztatás történetét feldolgozó műsort, a Szabadság tér ’89-et is”.

Eddig a Simicska Lajoshoz köthető Hung-Ister Zrt. készített több sikerműsort is. Ennek a cégnek 2012-ben és 2013-ban az MTVA-s megrendeléseknek is köszönhetően 4, 5 milliárd forintos nettó árbevétele volt, és az adózott eredménye is meghaladta a 1,2 milliárd forintot. Hozzájuk tartozott a Maradj talpon!, a Magyarország, szeretleket! és a Dal is, melyek közül az utóbbi kettőt vélhetően saját gyártásban old meg az MTVA.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik