Belföld

Rohamtempóban dolgoznak a nemzeti hírcsatornán

nemeth-balazs(960x640).jpg (híradó, közmédia, )
nemeth-balazs(960x640).jpg (híradó, közmédia, )

Március 15-én indul a hírcsatornává alakított M1 adása, addig újságírókat kell kiképezni és az eszközparkot is fel kell frissíteni.

Január 6-án jelentette be az MTVA, hogy átszervezik a közmédia csatornáit – az M1-ből hírtelevízió lesz, szerepét a Duna TV veszi át – oda kerülnek a szórakoztató programok. Az M2-n az esti órákban Petőfi TV néven bulváradót indítanak, júliusban pedig M4 néven sportcsatorna indul.

Az Index úgy tudja, hogy a március 15-i határidőt kőbe vésték, csúszásról szó sem lehet, noha sem a technikával, sem a stáb felkészítésével nem állnak úgy, hogy két hónap múlva zökkenőmentesen induljon az adás. Pedig a tervek szerint a hírtévé egész nap sugározna négyórás élő blokkokkal és 45 perces híradókkal, ráadásul angol nyelvű hírműsort is indítanak. Eközben 177 fős csoportos létszámleépítést jelentettek be.

Érkeznek a friss diplomások

Az elbocsátásra kijelöltek helyett közben gőzerővel vesznek fel új munkavállalókat, 30-40 fiatal betanítása folyik, akik nagy része friss diplomás, még soha nem dolgozott semmilyen szerkesztőségben. Ezalatt sajtóértesülések szerint Orbán Viktor leült a kormányközeli médiumok vezetőivel és közölte velük, hogy ne számítsanak állami hirdetésekre, a továbbiakban a közmédiára akar támaszkodni.

Újraépítik azt a tudósítói hálózatot is, amit nemrég a regionális stúdiók bezárásával romboltak le. Ráadásul a közbeszerzési kiírásban egy olyan rendszert, a LiveU termékét jelölték meg referenciaként, aminek egy éve vették meg a konkurensét, a Mobile ViewPointot és pár hónappal később bővítették is.

Az Index azt írja: ahhoz, hogy február 28-ig leszállíthassák a kész rendszereket, a megrendelésről az érintett cégeknek már korábban tudnia kellett, a beszerzésekhez úgy kellett hozzáfogniuk, hogy előre tudatában voltak biztos tendergyőzelmüknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik