Belföld

Még nincsenek jelöltek a baloldalon Vásárhelyen

A Vásárhely24 úgy tudja Kis Andrea, mszp-s képviselő indulhat a polgármesteri székért, de még ez sem biztos.

Információink szerint nincs minden rendben Vásárhelyen a politikai baloldalon. A párt nagy öregjei közül sokan idén már nem vállalnák a képviselőjelöltséget a körzetekben. Bacsa Pál és Hernádi Gyula is hátat fordítana a politikának.

Úgy tudjuk, Kis Andrea jelenlegi képviselő is csak képviselőként mérettetné meg magát újra, ám az MSZP országos vezetése ragaszkodik polgármesteri indulásához is. Mindezt megkeresésünkre Kis Andrea nem kívánta megerősíteni. Ahogy azt sem, folytattak-e tárgyalásokat Kendi Imrével, a K’ Art ügyvezetőjével, akit korábban, információink szerint a Jobbik is szívesen látott volna a polgármesteri székben. Annyit mondott csupán, a MSZP hétvégi kongresszusa fog dönteni személyi kérdésekben.

 

Az országos vezetés nem elégedett maradéktalanul a vásárhelyi csoporttal, ez a tavaszi választások idején is látható volt. Országos, vezető politikus nem látogatott Vásárhelyre, csak Tóbiás József jelent meg egyszer a városban, míg Mindszenten, Szentesen, Makón és Szegeden Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila is kampányolt.

A helyi MSZP még a nyugdíjas szövetséget vezető Oskovics György táborában bízhat, akik azonban kérdéses mennyire akarnak politizálni. 2010-ben már külön mint a Zöld Baloldal jelöltje indult az őszi választáson Havránek Ferenc képviselő, de előtte az MSZP támogatásával, aki úgy tudjuk, szívesen venné ha az idén a baloldal őt támogatná a polgármesterségért folytatott harcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik