Belföld

Esik, villámlik – megjött a figyelmeztetés

villámlás (ingyenes, )
villámlás (ingyenes, )

Sokfelé valószínű eső zápor, csak az ország keleti felében süt ki hosszabb ideig a nap.

A Tiszántúlon néhány órára kisüt a nap, de többfelé lehet eső, zápor, zivatar, néhol hevesebb zivatar. A szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet általában 18, 23 fok között változik, de délkeleten, keleten 25, 26 fok is előfordulhat. Késő estére 15, 21 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre elsőfokú (citrom) figyelmeztetést adott ki a lokális felhőszakadás, a viharos széllökés és a kisméretű jég miatt. 

Szerdától keleten, északkeleten is csökken a felhőzet, fokozatosan megszűnik a csapadék, az ország nagy részén már a napsütés lesz meghatározó. Élénk lesz a légmozgás, a maximum-hőmérséklet 19 és 24°C között alakul.

Csütörtökön időnkénti felhősödés mellett több órára kisüt a Nap, legfeljebb délután alakulhat ki északnyugaton egy-egy futó zápor. A kissé hűvös hajnalt követően délutánra a gyenge, mérsékelt szélben 20 és 25°C közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton kellemesen meleg, többnyire napos időre van kilátás hajnali pára- és ködfoltokkal. Vasárnap hidegfront érkezik záporokkal, megerősödő széllel – írja az időkép.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik