Belföld

Szerdai kampánypofonok

Az MSZP a gyógyszertárakat félti a Fidesztől, akik viszont a földet óvnák a külföldiektől. Bokros miniszterelnök-jelölti vitát szervez. Emellett két közvélemény-kutatás is napvilágot látott szerdán. Kampányhírek az fn.hu-n.

Csökken az MDF esélye?

Nem sokat változott az elmúlt hónapban a három biztosan parlamentbe jutó párt támogatottsága. Az LMP a finisben belehúzott, az MDF viszont egyre messzebb kerül az öt százalék elérésének lehetőségétől a Nézőpont Intézet szerint.

Tesztelje magát!

Az fn.hu interaktív tesztje segítségével képet alkothat arról, mennyire ismeri a pártprogramokat. Melyik párt szerint kellene ritkábban vinni az autókat műszaki vizsgára? Kik építenének M8-as és M9-es autópályát? Kik szeretnének szobrot állítani Horthy Miklósnak és Hamvas Bélának? A válaszokat minderre, s még sok másra is megismerheti az fn.hu kvízéből!

A Századvég Alapítvány felmérése azonban az LMP-t nem említi. Kiderül viszont: a válaszadók közel fele, 47 százaléka vélekedik kedvezően a Fidesz elnökéről, Orbán Viktorról. Őt Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje követi (26 százalék), akiről majd kétszer annyian vélekednek pozitívan, mint a szocialisták miniszterelnök-jelöltjéről Mesterházy Attiláról (15 százalék). Vona Gábort (Jobbik) pedig a megkérdezettek nem tartották erős politikusnak.

Orbán nem engedi a külföldiek földvásárlását

Orbán Viktor szerint “a magyar föld jövője nem függ brüsszeli döntéstől, csak tőlünk”. Ha a Fidesz alakít kormányt, külföldiek nem vásárolhatnak földet Magyarországon – mondta Hajdúböszörményben a Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetsége (Magosz) nagygyűlésén.

Eközben kiderült: a kormány elé kerülhet a jövő héten a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítása, miután az erről készített minisztériumi szakmai anyagot a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Érdekegyeztető Tanács (FÖVÉT) tagjainak döntő többsége támogatta a szerdán.

Vádaskodnak

Az MSZP szerint, ha megvalósul a Fidesz egészségügyi programjának gyógyszertárakat érintő fejezete, akkor körülbelül 400 patikával lesz kevesebb Magyarországon – állítja Budai Bernadett.

A Fidesz szerint pedig közpénzt használnak fel saját maguk népszerűsítésére a szegedi szocialista politikusok. A Fidesz az egyik hirdetés miatt pártja a helyi választási bizottsághoz fordul.

Feljelentést tett és továbbiakat is tesz még a Magyar Demokrata Fórum hamis vád, hamis tanúzás és a hatóság félrevezetése miatt, mert az elmúlt hetekben több jelöltjüket is alaptalan támadások és vádak érték.

Büntetőfeljelentést tesz Kósa Lajos is annak kapcsán, hogy egy interneten közzétett felvételen egy férfi vesztegetéssel vádolja őt és Debrecen vagyonkezelő cégét. A Fidesz alelnöke közölte: hozzá van szokva a rágalmazásokhoz választások előtt. Emlékezetett rá, hogy 2002-ben örömlányokkal hozták összefüggésbe, 2006-ban pedig az úgynevezett “Sutka-levéllel” próbálták lejáratni. Eddig mindegyik kapcsán indított jogorvoslati eljárást, amit megnyert.

Bokros vitázna, Navracsis adót csökkentene

Bokros Lajos (MDF) április 8-án miniszterelnök-jelölti vitára várja az országos listát állított pártok kormányfőjelöltjeit – jelentette be a kampányfőnöke. Mint mondta, a miniszterelnök-jelöltet állító pártok hónapok óta “menekülnek a nyílt programvita és Bokros Lajos elől”.
Úgy tűnik, az LMP már “felvette a kesztyűt”, és vitára kész – jelentette be Schiffer András, a párt miniszterelnök-jelöltje.

A Fidesz szerint az ország kisebb veszteséggel vészelte volna át a gazdasági válságot, ha a kormány radikális adócsökkentést hajt végre – mondta Navracsics Tibor frakcióvezető. Orbán Viktor pedig futballstadiont ígért Debrecennek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik