Belföld

Az LMP vállalja a vitát?

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) országos listavezetője szerint mostanra eldőlt, négy párt esélyes arra, hogy képviselőket delegáljon a parlamentbe, s ezeknek a pártoknak mostantól a nyilvánosság előtt is vállalniuk kell programjukat, ütköztetniük kell elképzeléseiket.

Schiffer András szerdán, szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta: miután az MSZP, a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az LMP tud az ország egész területén képviselőket állítani, eljött az idő, hogy az országos listavezetők a választók előtt vitassák meg a pártok programjait.

Mint hozzátette, csak akkor lehetnek a választópolgárok jól értesültek, ha befejeződik a “bujkálás”. “Be kellene fejezni a bujkálást, elsősorban a Fidesz-KDNP-pártszövetségnek, ki kellene állni a vitákra és világossá tenni, hogy mit ígér a Fidesz Magyarországnak a következő négy évre. Az, aki bujkál, aki titkolózik a választópolgárok előtt, pontosan akkora hibát követ el, mint az, aki hazugsággal kíván választást nyerni” – közölte.

Schiffer András kitért arra is, hogy az LMP konstruktív ellenzéki szerepre készül, hiszen nemcsak azt szeretnék megmutatni, hogy a politika miben lehet más, hanem azt is, hogy az ellenzékiség is más lehet. Úgy fogalmazott: “kőkemény következetességgel a saját elveinket képviseljük, s nem aszerint fogunk gombokat nyomogatni, hogy éppen kivel kerülünk egy gyékényre”.

A listavezető mellett bemutatkoztak a párt helyi képviselőjelöltjei is. Málovics György, a szegedi 3-as számú választókörzet jelöltje szintén a programok nyilvános megvitatása mellett érvelt. Bozsóné Margóczi Katalin, a 2-es számú – a homokháti területeket is magában foglaló – körzet jelöltje pedig röviden vázolta az LMP Zöld fordulat, fenntartható vidék elnevezésű programját. A képviselőjelöltek ezt követően a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházában néhány tucat, elsősorban fiatal érdeklődő előtt bemutatkoztak és Schiffer Andrással együtt ismertették a párt országos programját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik