Belföld

Bokros vitázni akar

Bokros Lajos április 8-án miniszterelnök-jelölti vitára várja az országos listát állított pártok kormányfőjelöltjeit - jelentette be Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke.

Mint mondta, a miniszterelnök-jelöltet állító pártok hónapok óta “menekülnek a nyílt programvita és Bokros Lajos elől”.
Az MDF ezért ezen a héten várja a miniszterelnök-jelöltet állító pártok, valamint az LMP listavezetőjének válaszát, vállalják-e a nyílt vitát április 8-án 11 órakor Bokros Lajossal, az MDF kormányfőjelöltjével – tette hozzá Somogyi Zoltán.
Hozzátette: ha van bárki, akinek ez az időpont nem jó, akkor javasolhat egy másikat.

A kampányfőnök a sajtótájékoztatón bemutatta az MDF új kampányfilmjét is, amelyik, mint mondta, meg akarja mutatni, hogy az áldozatokért cserébe milyen lesz az ország 2020-ban.
Ez a kampány nem mindennapi – fogalmazott, utalva arra, hogy pártja szerint az MDF listaállításával kapcsolatban hárompárti – Fidesz-Jobbik-MSZP – koalíció alakult ki.

Somogyi Zoltán újból elmondta: a “Csak a Fidesz!” szlogennel ellentétben az MDF a “Csak az ország” választ adja. A szocialisták pedig az első adandó alkalommal összefognak a Jobbikkal annak érdekében, hogy egy másik párt ne állíthasson budapesti listát – tette hozzá.

Újságírói kérdésre válaszolva közölte: az MDF kampánya eddig 100 millió forintba került, a sajtótájékoztatón bemutatott kampányfilm pedig tízmillió forintba.

Somogyi Zoltán közölte azt is, az MDF is április 8-án tartja kampányzáró rendezvényét Budapesten. Az MTI kérdésére megjegyezte, éppen húsz évvel ezelőtt, április 8-án volt az első szabad választások második fordulója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik