Belföld

Közpénzből kampányolnak a szegedi szocialisták?

A Fidesz szerint közpénzt használnak föl saját maguk népszerűsítésére a szegedi szocialista politikusok. A Fidesz közgyűlési frakciójának vezetője azt is közölte, az egyik hirdetés miatt pártja a helyi választási bizottsághoz fordul.

Hüvös László sajtótájékoztatón kijelentette: a szocialisták részben a szegedi adófizetők pénzéből bonyolítják kampányukat, ez erkölcstelen, etikátlan és jogilag is megkérdőjelezhető.

A szegedi önkormányzat idei költségvetésében mintegy 240 millió forintot különített el közvetlenül vagy közvetve kommunikációs célokra. Ebből készült például a közelmúltban az a város valamennyi postaládájába eljutott kiadvány, amelyben csak három politikus szerepel fényképpel: Botka László, Ujhelyi István és Kozma József, az MSZP három szegedi körzetben induló képviselőjelöltje – tudatta a frakcióvezető.

Az önkormányzati kiadású füzetben érthető Botka László szereplése, Ujhelyi István egyéni képviselő megjelenése magyarázható, Kozma József azonban semmilyen szegedi választott tisztséget sem tölt be. Ez mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, kampánykiadványról van szó – fogalmazott Hüvös László.

Kozma József a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként rádióreklámokban uniós forrásból is népszerűsíti magát – állítja a Fideszes politikus. Ezt a “kampányszagú” hirdetést sem a szocialista párt fizeti, ezért a Fidesz a helyi választási bizottsághoz fordul – tette hozzá Hüvös.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik