Belföld

Gyanúsítottá vált Gergényi

Szolgálati visszaélés bűncselekményével gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Pétert. A volt budapesti rendőrfőkapitányt és a gyanúsított rendőrtársait akár két év börtönre is ítélheti a bíróság - írta a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint Gergényi Pétert két másik volt rendőri vezetővel együtt szerdán hallgatták ki gyanúsítottként. Ács Tibor, a katonai ügyészség szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy a három gyanúsított egyike Gergényi lenne, és a másik két gyanúsított kilétét sem fedte fel a személyiségi jogok védelmére hivatkozva. Közlése szerint az egyik volt rendőri vezetőt hat rendbeli, két egykori kollégáját pedig egy-egy rendbeli szolgálati visszaélés vétségével gyanúsítják.

Mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen, így a Katonai Főügyészség vizsgálja majd ki, hogy alapos volt-e ez a nyomozati lépés. A nyomozás határideje ugyan pénteken jár le, a Budapesti Katonai Ügyészség addig nem emelhet vádat, amíg felettes szerve el nem bírálja a panaszt.

Gergényi ellen egy állásából elbocsátott rendőr, Rónyai Péter tett feljelentést még tavaly májusban, mert a bíróság jogerős ítélete szerint jogtalanul szerelték le 2003-ban a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól – írta a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik