Belföld

Tasnádi beszámítható?

A Fővárosi Bíróságon szerdán ismertetendő szakvélemény megállapításai miatt "gondban lesznek" a Tasnádi Pétert korábban közepesen beszámíthatatlannak minősítő szakértők; a bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekkel vádolt ismert személyiség és társai elleni perben újonnan kirendelt szakértő ugyanis több ponton nem ért egyet kollégáival – írja a Magyar Nemzet.

A szakértő nem fogadja el az agysorvadás diagnózisát és Tasnádi beszámítási képességének korábbi megítélését sem. A vádlott a „felismeréseinek megfelelő magatartás tanúsítására képes volt korábban és a vizsgálat alatt is” – áll a dokumentumban.

Az új szakvélemény szerint tehát Tasnádi Péter semmi nem akadályozta abban, hogy cselekményei következményeivel tisztában legyen – írja a lap.

A tavaly szeptemberben készült első szakvélemény szerint viszont Tasnádi Péter közepes mértékben volt korlátozva cselekvéseiben a bűntettek elkövetésekor, s tíz évre visszamenőleg hasonlóan kóros elmeállapotban szenvedett – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik