Belföld

Nullszaldós a BRFK

Bár nincsenek még végleges számítások, várhatóan a tavalyi évhez hasonlóan adósság nélkül zárja az évet a Budapesti Rendőr-főkapitányság – mondta a Népszavának a budapesti rendőrfőkapitány.

Gergényi Péter főkapitány elmondta: a tavalyihoz hasonló eredményt takarékossággal és előnyös szerződésekkel tudják elérni. Kérdésünkre hozzátette, hogy – bár nem látta még a jövő évi költségvetés számait – lehetőségei szerint jövőre az állomány túlóráinak és jutalmainak kifizetésére és ingatlanfelújításra költene többet. Mint mondta, egyes rendőrségi épületek felújítása már nem tűr további halasztást. Az idén több mint százmillió forintot költöttek jutalmazásra, ezt a gyakorlatot a jövőben is szeretnék megtartani.

Gergényi Péter elmondta: a korszerűsítési program keretében – 2003 második félévétől – 581 vezetői és más magasabb beosztást szüntettek meg, ezeket a helyeket pedig mind a végrehajtó állományba tették át.

A vezérőrnagy kiemelte: az idén minden meghatározó bűncselekmény csökkent a fővárosban, a betöréses lopásoké, lakásbetöréseké például több mint húsz százalékkal. Gergényi nem elégedett azonban a gépjárműlopásoknál elért eredményekkel, bár mint mondja: korszerű szolgálatot sikerült létrehozni és a néhány évvel ezelőtti adatokhoz képest ma már kétezerrel kevesebb autót visznek el a fővárosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik