Belföld

Nincs jelölt az MR élére

Nem sikerült elnököt jelölni a Magyar Rádió élére, ezért ötödszörre is kiírják a pályázatot. Az országgyűlési választások miatt 2006. június 13-a a pályázat beadási határideje.

Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnök elmondta: csupán egyetlen szavazat hiányzott ahhoz, hogy elnököt jelöljenek. Szomráky Béla a Magyar Rádió volt szerkesztőségvezetője ugyanis a szükséges hat helyett, csak öt voksot kapott, de három másik pályázót is négy-négy kuratóriumi tag támogatott. Az elnöki posztért jelenleg nyolcan indultak.

A testület ötödször is pályázatot ír ki a tisztségre, a felhívást jövő januárban jelenteti meg. A kuratórium elnöke közölte: tekintettel arra, hogy a közelgő országgyűlési választások miatt nem számíthatnak nyugodt feltételekre, a pályázatokat 2006. június 13-áig lehet beadni.

A kuratórium nyolctagú elnöksége március 19-én döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a július utolsó napjával megüresedő posztra, miután aznap a szükséges kétharmados támogatás helyett csupán négyen voksoltak arra, hogy újabb négyéves mandátumra Kondor Katalint javasolják az intézmény elnökének.

A kuratóriumi elnökség május 9-én hét szavazattal Such Györgyöt, az MTV egykori alelnökét jelölte a tisztségre, az ugyanaznap tartott nagykuratóriumi ülésen a pályázó azonban nem szerezte meg a megválasztáshoz szükséges kétharmados támogatottságot. Az elnökség három nappal később tett közzé újabb pályázati felhívását, amelyre 15-en jelentkeztek, ám július hetedikén már jelöltet sem sikerült állítani a posztra, és ugyanez történt szeptember 9-én is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik