Belföld

Új Fidesz-jelöltek Borsodban

A választókerületek csaknem felében új egyéni képviselőjelölteket indít a 2006-os országgyűlési választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Fidesz.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 13 egyéni választókerületében 12 önálló jelöltet indít a Fidesz, míg egy körzetben a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség közötti megállapodás alapján indul közös jelölt, Demeter Zolán személyében – mondta a Pásztor Imre, a megyei szervezet szóvivője.

Hozzátette: Miskolc négy választókerületében Lenártek András, Pelczné Gáll Ildikó, Nagy Kálmán és Szinay Attila a jelölt, ugyanakkor Ózdon Riz Gábor, Kazincbarcikán Tamás Barnabás, Edelényben Molnár Oszkár, az abaúji körzetben pedig Ódor Ferenc indul a Fidesz színeiben. BAZ megye további részeiben, Sátoraljaújhely körzetében Hörcsik Richárd, Szerencs és térségében Koncz Ferenc, Tiszaújvárosban Szabó Csaba, míg a mezőkövesdi térségben Tállai András méretteti meg magát.

A 2002-es választáson a Fidesz, közösen az MDF-fel BAZ megyében négy egyéni körzetben tudott győzni, akkor Ódor Ferenc, Hörcsik Richárd, Molnár Oszkár és Tállai András szerzett képviselői mandátumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik