Belföld

Áder: távolabb az eurótól, mint bármikor

Magyarország az egyetlen az új uniós tagországok közül, amely az euróbevezetés négy feltétele közül egyet sem tud teljesíteni – mondta Áder János a Fidesz hétfői frakcióülésén.

A politikus szerint 2002-ben egy feltételt még teljesített az ország, két másik esetében pedig megvolt a remény, hogy 2006-ra, 2007-re teljesüljön. Áder János a frakcióülés nyilvános részén a hosszú lejáratú magyar devizaadósság leminősítése és a Ferihegyi repülőtér privatizációja miatt is bírálta a kormány és a miniszterelnök tevékenységét. A Fitch hitelminősítő napokban hozott döntése kapcsán úgy fogalmazott: Magyarországot az „A ligából a B ligába küldték”.

Véleménye szerint a Budapest Airport Rt. privatizációjával Gyurcsány Ferenc „fél áron adta el a még egyben lévő legnagyobb állami vagyont”. A frakcióvezető bírálta a kormányfő hétvégi kijelentését is, amelyben Gyurcsány Ferenc külföldi munkavállalásra biztatta a pályakezdőket.

A politikus szerint változásra van szükség, mert a kormány nem veszi figyelembe a sorozatos kritikákat. Hangsúlyozta: a választóknak tudniuk kell, hogy 2006 tavaszán döntésükkel jelentősen befolyásolják, hogy Magyarország hitelvesztése és térvesztése folytatódik-e.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik