Belföld

Továbbra is káosz a rádióban

Két hét múlva tárgyalhat a Magyar Rádió Közalapítványának kuratóriuma az ügyvezetéssel kapcsolatos előterjesztésről, miután a testület hétfői ülését – helyhiányra hivatkozva – elnapolták.

Következő, két hét múlva tartandó ülésén határozhat a közszolgálati médium ügyvezetésével kapcsolatos előterjesztésről a kuratórium. Az indítványt az MTI értesülései szerint Gellért Kis Gábor, a testület vezetője dolgozza ki és terjeszti majd a kuratórium elé. Helyettese, Szadai Károly ugyanis elutasította az egyik tag azon kezdeményezését, hogy ketten dolgozzák ki a javaslatot.

Szadai Károly elnökhelyettes korábban olyan tartalmú indítványt nyújtott be, hogy a testület a közalapítvány alapító okiratának módosításával szabja meg, milyen módon kell kijelölni a két elnök hivatali periódusa között az intézményt irányító átmeneti vezetőt. A tanácskozás többi résztvevője is arra hívta fel a figyelmet, hogy az ügyvezetés szabályozása mellett a legfontosabb az volna, hogy mihamarabb válasszanak vezetőt a jelenleg elnök nélkül működő Magyar Rádió élére. Erre egyébként szintén két hét múlva, szeptember 19-én tehet kísérletet a testület.

Az ügyvezetéssel kapcsolatos mintegy kétórás vitát megelőzően a kuratórium hat órán át hallgatta meg az elnöki posztra pályázó 14 jelentkező közül a korábban szavazáson kiválasztott hat pályázót: Balogh Gábort, Benda Lászlót, Hollós Jánost, Szayly Józsefet, Cs. Tóth Jánost és Világi Gyulát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik