Belföld

Antall József fia elnökségi tagságra pályázik az MDF-ben

Ringbe lép a volt miniszterelnök fia. Antall Péter szeptember 25-én az MDF országos gyűlésén indul az elnökségi tagságért - derül ki a Népszabadság interjújából.

Az egykori miniszterelnök fia a Népszabadságnak elmondta sokat gondolkodott politikai szerepvállalásáról, de az adta meg számára a lökést, hogy az EP-választáson az MDF egyértelműen bizalmat kapott a választóktól.

Szerinte a Lakitelek platform megjelenése az „egészséges rivalizálás” jele. Az azonban a Hazafias népfront idejét idézi, hogy Bíró Zoltán is szerepel a lakitelekiek közt, aki az Antall József előtti, állampárti idők végén volt az MDF első elnöke.

Antall Péter úgy véli, hogy édesapja politikai öröksége abban különbözik az 1987-es Lakiteleki Nyilatkozattól, hogy az mentes a szélsőségektől, a utóbbiak viszont jobbról előznék a Fideszt,  de ott már nincs politikai tér. Antall Péter szerint “alapvetően beteg ötlet” lenne Dávid Ibolyának, az ország legnépszerűbb politikusának leváltása is, mint ahogy azt a párton belül többen sugallták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik