Belföld

Újabb elismerés a magyar informatikai szakembereknek

Budapesten rendezik meg a hatodik európai software karbantartási és -reengineering konferenciát (Conference on Software Maintenance and Reengineering) 2002 március 11-13.-a között.

A magyar számítástechnika nemzetközi elismerését jelzi, hogy a hatodik európai software karbantartási és -reengineering konferenciát (Conference on Software Maintenance and Reengineering) Budapesten rendezik meg 2002 március 11-13.-a között A konferencia fő támogatója az amerikai IEEE Computer Society, a világ egyik legtekintélyesebb számítástechnikai tudományos egyesülete. A konferencia a már üzembe helyezett software termékek utóélete során felmerülő problémákkal foglalkozik, amelyek az adott számítógépes rendszer hosszú távú zavartalan működésével kapcsolatosak (karbantartás), illetve a meglévő rendszerek továbbfejlesztésénél, átstrukturálásánál, más környezetbe történő átültetésénél (reengineering) jelentkeznek. A témaválasztást indokolja, hogy a statisztikák szerint a cégek informatikával kapcsolatos kiadásainak több mint a fele a fent említett tevékenységekre megy el. A konferencia jelentőségét növeli, hogy ma már általános tendencia az új fejlesztések helyett a meglévő rendszerek felújítása, továbbfejlesztése, a software evolúció térnyerése.

A résztvevők a szakma élvonalába tartozó európai és amerikai kutatók válogatott előadásai mellett az ún. esettanulmányokon konkrét alkalmazási példákkal is megismerkedhetnek. A software rendszerek felügyelete lesz a témája annak a kerekasztal beszélgetésnek, amely a Nokia cég képviselőinek közreműködésével zajlik. A nyitónap délelőttjén a konferencia helyszínén “A szoftver útja a fejlesztés után” címmel az IQSOFT rendezésében hallhatók előadások a software karbantartás és -reengineering magyarországi tapasztalatairól.
A szervezők és szponzorok között megtalálható a Szegedi Tudományegyetem is, így a konferencia eredményei közvetlenül bekerülhetnek a hazai felsőfokú informatikai oktatás vérkeringésébe.
Információ a konferenciáról: http://rgai.inf.u-szeged.hu/CSMR2002/) elérhetők.
Információ a workshopról: http://www.iqsoft.hu

Bővebb információ:
Gyimóthy Tibor – JATE
e-mail: gyimi@cc.u-szeged.hu
Tel: (62)420 508

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik