Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: high-tech puskák érettségire

Érettségi alatt a diákoknak csak egy céljuk van: hogy átmenjenek. Van aki a tanulásban bízik, és van aki más módon biztosítja be magát. A csúcstechnikával változik a puskázás is.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Tíz sörös kütyü
Magnókazettába bújtatott MP3-lejátszó
Design már a gyerekszobában is

Az internet sok mindenre alkalmas, arra is, hogy a diákok megosszák egymással a legbiztosabb puskákat a „kemény” vizsgákra. A Csúcsfogyasztó tippje a sikeres vizsgára a tanulás, de azért összeszedtünk pár módszert, melyet többé-kevésbé sikerrel alkalmaznak a világ vizsgázó diákjai. Figyelem! Tanároknak is érdekes lehet…

TI-83: a számológépbe bújt farkas

A hi-tech puskázás minden bizonnyal az okosabb számológépek megjelenésével kezdődött. Mivel a legtöbb vizsgán számológép használható, a tanárok pedig nem tudnak egyenként minden számológépet átnézni, sokan nyúlnak ilyen eszközökhöz. Eladások alapján az amerikai diákok első számú kedvence a Texas Instruments TI-83 Plus. Bővíthető memóriája van, amellyel a készülék csaknem kisméretű laptoppá alakítható. Szöveg, képek, matematikai egyenletek – minden elmenthető benne.

Csúcsfogyasztó: high-tech puskák érettségire 1

—-Fotózd le, és másold be—-

A mobiltelefónia megjelenésével a maroktelefon lett a diákok kedvence, és talán még ma is sokan próbálkoznak vele. Hátránya, hogy sok helyen tilos elővenni, vagy egyáltalán a vizsgára bekapcsolt állapotban bevinni. Előnye, hogy manapság majd minden telefonban van beépített kamera, ezért több tantárgynál (matematika, fizika, kémia, biológia) a tankönyvből készült fotókkal felvértezve mehetünk vizsgázni. A bluetoothra, wifire képes okostelefonok, PDA-k megjelenésével pedig a lehetőségek határtalanok.

Csúcsfogyasztó: high-tech puskák érettségire 2

—-A 007-es vizsgázik—-

Minél kisebb valami, annál nehezebb észrevenni. Így van ez a világ legkisebb zsinór nélküli fülhallgatójával is. Az OEM Micro Earpiece 6 milliméter széles, 6 milliméter magas és 9 milliméter hosszú, és teljesen elbújik a hallójáratban. A vevőkészülékkel rádiójelekkel kommunikál, akár 100 méteres távolságból, a fülbe helyezve pedig gyakorlatilag felfedezhetetlen: kívülről senki nem hall semmit. Maga a jeladó egy nyakba akasztható kis dobozkában van, ez kényelmesen elfér egy ing alatt. Az ára 150 dollár körül van, azonban egy másik készletre is szükség van, amelyen a másik fél a tételeket felolvassa.

Csúcsfogyasztó: high-tech puskák érettségire 3

—-Az órát nem nézik—-

Az újabb MP3- és MP4-lejátszók képesek szöveges dokumentumokat, képeket is megjeleníteni. Arról nem is beszélve, hogy felolvashatók rájuk a kidolgozott tételek. Azt nehéz megmagyarázni, hogy miért van nálunk vizsgán a készülék. Azt azonban senki nem nézi, milyen óra van rajtunk. A VP1 MP4 Video Recorder Watch pont ilyen helyzetekben húzhat ki a csávából. A 2GB-os memóriával rendelkező ütésálló órára 3 centis OLED kijelzőt tett a gyártó, beépített mikrofonja van, 7 órás hang, 4 órás kép és videólejátszást bír az akkumulátora. Diákat, képeket, fájlokat helyezhetünk el rajta a bluetoothkapcsolaton keresztül.

Csúcsfogyasztó: high-tech puskák érettségire 4

—-Tiszta lappal—-

Nem kerül egy vagyonba, és biztos módszernek tűnik az UV-toll használata. A világhálón is fellelhető több száz modell, akár beépített UV-lámpával is. Egy fehér A4-es lapra az ember mindent leír, amire szüksége lehet, és ha úgy hozza a helyzet, az asztalon lévő papírt az UV-lámpával megvilágítva leolvassa az információt. Majdnem biztos, hogy a vizsgáztatóknál nincs UV-lámpa kéznél.

Csúcsfogyasztó: high-tech puskák érettségire 5

—-A sokat tudó frissítő—-

Végül egy mai kor hardver- és szoftvereszközeit igénylő, nagyon találékony megoldás, amelyre a YouTube-on bukkantunk rá. Egy jó szkenner, nyomtató és a Photoshop segítségével egy szimpla üdítős palack kész információs tárházzá alakítható – ahogy a videó be is mutatja…

—-A tanár legjobb barátja—-

Nehogy azt gondolják a pedagógusok, hogy őket kifelejtettük! A Bugscanner lehet a tanár legjobb barátja, minden iskolának be kellene szereznie egyet. A kis készülék különböző működési módokban kezelhető, egy kapcsolóval lehet váltani az üzemmódok között. Felismer minden zsinór nélküli kamerát, rádiós adóvevőt, bluetooth- és wifikapcsolatot a vonzáskörzetében. Csak a sorok között kell sétálgatni, és várni arra, hogy jelezzen.

Csúcsfogyasztó: high-tech puskák érettségire 6

Javasoljon Ön is termékeket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik