Élet-Stílus

Nyulak szigete

Nem csak Magyarországon létezik Nyulak azigete, hanem Japánban is. Ráadásul itt valóban találunk hosszúfülűeket.

Kapcsolódó cikkek

Míg a Margitsziget régi elnevezése, a Nyulak szigete valószínűleg egy elírásból keletkezett, addig a Japán Ōkunoshima-sziget tényleg telis-tele van tapsifülesekkel. A hely története amúgy nem túl vidám. Az aprócska földdarabon a II. Világháborúban harci gázokat gyártó üzem működött, aminek „termékeit” Kína ellen vetették be. A gyár létezését a japán állam egészen az 1980-as évekig tagadta – még saját népe előtt is. Egy ideig Ōkunoshimát még a hivatalos térképekről is eltüntették. Ma a létesítmény helyén múzeum található, a kis sziget emellett kempingnek, parkoknak, sétaösvényeknek és egy 6 lyukas golfpályának ad otthont. És persze rengeteg, barátságos nyuszinak.

Egy vélekedés szerint a tapsifülesek a harci gázok tesztelésére használt kisállatok leszármazottai; egy vidámabb változat azt állítja, hogy kisiskolások engedtek itt szabadon nyulakat. Valójában a sziget rendezésekor szándékosan telepítették őket ide.

A fülesek egyébként a nagy nyári melegben nyugodtan hűsölhetnének a tengerben, mert a part menti vizek tiszták és remekül úszhatóak. Arról nincsenek információink, hogy a cukiságok élnek-e ezzel a lehetőséggel, ám máshol van példa a kánikulát sós vizű medencében átvészelő nyuszikról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik