Tech

A vártnál később kezdi meg a munkát a Facebookot ellenőrző bizottság

Májusban írtunk róla, hogy a Facebook független ellenőrző bizottságot állított fel elismert szakértőkből, akiknek az a feladata, hogy a közösségi oldalt érintő legfontosabb kérdésekben segítsenek döntést hozni, és pár hónapon belül elkezdhetik tevékenységüket. Egyedüli magyarként a tagok közé választották Sajó András jogtudóst, a CEU jogi karának alapító dékánját is, aki interjúnkban elárulta, hogy a tényleges munka megkezdését a járvány is befolyásolhatja, hiszen még az eljárási rend kialakításán dolgoznak, ami személyes találkozókat igényel a tagok között.

A Facebook most bejelentette, hogy a tanács késő őszig nem áll teljesen készen a feladatra, ami azt jelenti, hogy csak az elnökválasztás után tudják elkezdeni az érdemi munkát. Ez azért sem szerencsés, mert a Facebook miatt pont, hogy a választások alatt kell aggódni. A közösségi óriás közleménye szerint kellően erős intézményt szeretnének felállítani, ami hosszútávon valódi eredményeket hoz.

Az indok érthető, de hozzá kell tenni, hogy a cég már 2018 végén elkezdte a bizottság felállítását, az elnökválasztás pedig különösen kényes időszak, amikor a dezinformáció is burjánzik.

Sajó András: Nem a Facebookkal van gond, hanem azokkal, akik használják
A Facebookot ellenőrző bizottság tagjává választották Sajó András jogtudóst is, akit a testület munkájáról kérdeztünk.

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik