Belföld

A Financial Times cáfolja a vádakat

A Financial Times visszautasítja a Fidesz vádjait, amely szerint a magyar kormány 20 millió forintot fizetett az újság Magyarországról szóló mellékletéért.

Joana Manning-Cooper, a Financial Times európai PR-igazgatója az Indexnek azt nyilatkozta, teljességgel kizárt, hogy bárki, akár kormányok cikkeknek álcázott hirdetéseket tegyenek közzé a lapban.

A Financial Times december 12-én jelnetett meg egy hatoldalas Magyarország-mellékletet, amelyre Gyurcsány Ferenc és Kóka János több politikai vitában hivatkozott. Áder János, a Fidesz frakcióvezetője még aznap azzal vádolta meg a kormányt, hogy hirdetésekkel vásárolta meg a Financial Times Magyarországról szóló mellékletét, hogy arra hivatkozhasson a gazdaság állapotáról folytatott politikai vitákban

Az újság PR igazgatója leszögezte, hogy a lap hatoldalas Magyarország-mellékletében több céges hirdetés mellett volt ugyan reklámja a magyar kormánynak is, de a lapvezetés természetesen nem is gördít akadály az elé, hogy egy tematikus mellékletben legyenek ilyenek. Ugyanakkor visszautasította a feltételezést, hogy a hirdetések bármilyen módon befolyásolhatják a Financial Times szerkesztőségi cikkeit.

A Financial Times egyébként rendszeresen ad ki országokról szóló mellékleteket, többek között Ausztriáról, Bulgáriáról, Romániáról, és más kontinensek államairól. Magyarországról sem ez volt az első, hiszen már 2003-ban és 2004-ben is foglalkoztak mellékletben hazánkkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik