Tech

Hoppá: visszatért az ikonikus, összecsukható Nokia

A Nokia márkanevet birtokló HMD Global jó ideje követi lelkesen a stratégiát, hogy a nosztalgia jegyében régi klasszikus készülékeket támaszt fel modernebb formában. Az egész kezdődött a Nokia 3310-zel, majd jött a Nokia 8110-es banántelefon, most pedig itt van a Nokia 2720, az ikonikus felcsapható kijelzőjű marokkészülék reinkarnációja. Ahogy az újragondolt 3310 és a 8110, úgy a 2720 is a Nokia Originals néven emlegetett termékcsalád részét képezi.

A külső panelen látható az idő és az értesítések. Fotó: Dömös Zsuzsanna

Az új 2720-as lényegében a régről ismert szétnyithatós modell, aminek a belső részén egy 2,8 hüvelykes QVGA+ kijelző fekszik. Felvértezték egy 1,3 hüvelykes külső kijelzővel is, ahol bejövő híváskor megjelenik a másik fél telefonszáma, a mobilt egy mozdulattal kicsattintva pedig már fogadhatjuk is a kapcsolatfelvételt. A csevegést amolyan titkosügynökös, összehajtó mozdulattal fejezhetjük be. Szintén a külső panelen jelennek meg az appok értesítései is.

Ahogy a Nokia 800 Tough strapamobilra, úgy erre a flip telefonra is KaiOS operációs rendszer került, ami a HMD Global kifejezetten feature telefonokra szánt csupaszabb szoftvere. Emellett adottak az olyan modernebb appok, mint a Google Maps, a YouTube, a WhatsApp, vagy a Facebook, és támogatja a Google Asszisztens.

A készülék belsejébe Qualcomm 205 chip, 512 MB RAM és 4 GB belső tárhely került. Üzemidő terén várható mód megint nem kell csalódnunk, a gyártó 27 napos készenléti időt ígér. Az új verzió továbbá már dual-SIM készülék, támogatja az LTE-et, wifi-hotspotként is működik,

és 4G támogatást is kapott.

A Nokia 2720 szeptember végén válik elérhetővé, de egyelőre még nem közölték, hogy pontosan mely országokban. Az ára 89 euró lesz, ami körülbelül 29 ezer magyar forintot jelent adók nélkül.

Retro elegancia! Fotó: Dömös Zsuzsanna

Ez történt még az IFA-n:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik