Tech

Akár két hétig is bírja a Nokia 9000 forintos mobilja

A HMD Global nem hagyta cserben azokat, akik idén is vártak Nokia feature telefonokra, a berlini IFA alkalmából megmutatta magát a Nokia 800 Tough strapamobil, és visszatért az ikonikus, kinyithatós 2720-as modell is. Olcsóságban azonban kétségkívül a Nokia 110 marokmobil a győztes, ami nettó 6000 forintnak megfelelő euórért vesztegetnek, nálunk pedig 9000 forint körül alakulhat a végső árcédula.

Fotó: Dömös Zsuzsanna

A Nokia 110 lényegében a Nokia 105 tovább fejlesztett verziója. Egy 1,7 colos képátlójú QQVGA panelen jeleníti meg az információkat, ami legalább annyival halad a korral, hogy színes. Természetesen ne számítsunk érintéses vezérlésre, de ki is akarná ezt egy feature telefonon – helyette maradnak a jó öreg nyomógombok. A hátlapra QVGA kamera került, amivel szintén nem megyünk sokra, de legalább van.

Az apróság belsejébe került még 4 MB (nem, nem írtuk el) RAM és 4 MB flashmemória, de a microSD-s bővíthetőségnek köszönhetően tovább nyújtózkodhatunk 32 gigabájtig, ha szeretnénk mp3 fájlokat másolni rá. Szoftver terén adott a Nokia Series 30+ operációs rendszer és a legszükségesebb applikációk, kezdve a Snake-kel. A készülékbe két SIM-et is elhelyezhetünk, egyébiránt kapunk beépített rádiót, zseblámpa funkciót. A gyártó 18,5 nap készenléti időt saccol,  szóval kíméletesen használva akár másfél-két hétig sem muszáj töltőre dugni.

Ez történt még az IFA-n:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik