Tech

Ez most a világ legkönnyebb 14 hüvelykes laptopja

A sokat utazó felhasználók számára különösen fontos szempont új laptop vásárlásakor, hogy az eszköz ne legyen túlságosan nehéz, hiszen senkinek nincs kedve naphosszat egy robosztus erőművet cipelni a hátán. Érthető mód mindig is lesz kereslet azokra a notebookokra, amik az átlagosnál könnyebbek, erre az igényre reagál a tajvani Acer is. A gyártó a berlini IFA szakkiállításon villantotta meg többek közt a Swift 5 modellt,

ami mindössze 990 grammjával jelenleg a világ legkönnyebb 14 colos képátlójú notebookja.

A számok igencsak impozánsak: a magnézium-lítiumból és magnézium-alumniumötvözetekből készült eszköz 14,95 milliméter vékony, a kijelző-burkolat arány pedig 86,4 százalékos, a dizájn is kifejezetten kecses.

„Folyamatosan azon törjük a fejünket, hogyan készítsük el a világ lekönnyebb 14 colos notebookját, ami mindig egyre jobb és jobb. Az új Swift 5-be erőteljes grafikus lapkát, a legújabb processzorokat integráltuk, így a professzionális felhasználóknak nem kell többé kompromisszumot kötniük a hordozhatóság és teljesítmény terén” – mesélte a bemutatón James Lin, az Acer notebook üzletágának menedzsere.

Forrás: Acer

A modell belsejébe egészen pontosan egy NVIDIA GeForce MX250 grafikus lapka került, ami mellett egy Intel Iris Pro komponens is található, és variánstól függően akár Intel Core i7-1065G7 processzorral, maximálisan 512GB PCIe Gen 3×4 SSD háttértárral is beszerezhető. USB3.1 Type-C aljzatokat kapott Thunderbolt 3 támogatással, kétsávos Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) rendszerrel, valamint a Windows Hello támogatás is adott az ujjlenyomat-olvasó révén. A full HD felbontású IPS panel érintésérzékeny.

A könnyed kialakítás mellett az üzemidő is dícséretes, egy töltéssel 12,5 órát bír az aksi, így tényleg ideális útitárs lehet, de a cég potenciális vásárlóként említi még a diákokat és családokat. A gyorstöltés támogatásával pedig fél óra alatt akár 4,5 órára is visszahozható a sírból a teljesen lemerült telep.

A berlini IFA legfontosabb eseményeiről a 24.hu is beszámol a helyszínről. Európa legpatinásabb techkiállításának múltjáról korábban itt írtunk bővebben:

Hamarosan kezdődik a kiállítás, ami összehozta Einsteint és Lady Gagát
Idén szeptemberben is lesz IFA, aminek semmi köze a legendás teherautóhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik