Tech

Hozzánk is jön az Asus hatalmas aksival felszerelt szupertelefonja

Az Asus július közepén bejelentett ROG Phone II készüléke nem egyszerű eset, igazi kézben hordható erőműről van szó. A gyártó azzal a jó hírrel állt elő a szeptember 6-11. közt zajló (de újságírók számára előbb megnyíló) berlini IFA techkiállítás alkalmából,

hogy a modell Európába is jön – így Magyarországra is.

Egész pontosan szeptember 20-tól lesz rá lehetőség, hogy az öreg kontinens felhasználói megvehessék az elsődlegesen játékra tervezett mobilt, amennyiben nem rettennek vissza a 890 eurós (kb. nettó 294 ezer forint) árcímkétől.

A készülék a világon elsőként használja a Qualcomm Snapdragon 855 Plus processzort, ami akár 2,96 GHz-es sebességre is képes. Ezt egészíti ki az Adreno 640 grafikus chip, ami 675 MHz-es órajellel biztosít maximumra húzott grafikát, és a túlmelegedés miatt sem kell aggódni, hiszen a hűtésről a GameCool II 3D rendszer gondoskodik.

Az IFA alkalmából a gyártó bejelentette, hogy érkezik egy Ultimate Edition nevű verzió is, amely 1 TB tárhely és fejlettebb modemet kap, ennek köszönhetően már 2 Gbps sebességet lehet elérni 4G hálózaton. Természetesen ez a variáns drágább lesz és később is érkezik, a 1,199 eurós modell magyar forintba átszámolva már a nettó 370 ezer forint felett jár, de ennek magyar elérhetőségéről egyelőre nincs információnk.

A sima ROG Phone II esetében kijelzőként egy 6,59 hüvelykes, 120 Hz-es, 1 ms-os késleltetést biztosító, 10-bites HDR AMOLED panelt kapunk Gorilla Glass 6 védelemmel, amit a gyártó ígérete szerint páratlan érintésérzékelés egészít ki. A teljesítmény és fogyasztás kiszolgálásáról egy 6000 milliamperórás akkumulátor gondoskodik, ami ezúttal is a készülék oldaláról tölthető (így a kábel egyáltalán nem zavar a játékban), méghozzá 30 Wattos gyorstöltéssel. Háttértárból 512 GB-ot kapott a telefon, memóriából pedig nem kevesebb, mint 12 GB került a burkolat alá.

Kamerából az előlapon egyetlen egységet kapunk (24 MP, f/2.2), míg a hátlapra egy 48 megapixeles (f/1.8) főkamera került, amit egy 13 megapixeles (f/2.4) ultraszéles egység egészít ki. Ennél ugyan bőven vannak ütősebb rendszerrel rendelkező telefonok a piacon, ugyanakkor a ROG Phone II nem abból a célból készült, hogy a világ legjobb mobilos fotóit készíthessük vele.

A készülék emellé fel van szerelve AirTrigger II ultrahangos szenzorokkal, Dual Surrounding Vibration technológiával és erőteljes előlapi hangszórókkal. A mobilhoz – az elődjéhez hasonlóan – kiegészítők is érkeznek, mint például a külön aksival felszerelt TwinView Dock II a kétképernyős játékhoz és a konfigurálható ROG Kunai Gamepad a kézikonzolokhoz hasonló játékélményhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik