Sport

Babost legyőzte a 15 éves amerikai a US Openen

Babos Tímea három játszmában kikapott a 15 éves amerikai Cori Gaufftól az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének második fordulójában. A tehetséges játékosról bővebben is írtunk ebben a cikkben:

„Csak egy gyerek vagyok nagy álmokkal” – a tenisz Hamupipőkéje vár Babos Tímeára
Cori Gauff berobbant a tenisz élvonalába, érte a US Openen fittyet hányta volna a szabályzatra.

A selejtezőből főtáblára jutott Babos jól kezdte a főműsoridőben, a Louis Armstrong Stadionban rendezett meccset, rögtön elvette ellenfele adogatását, de aztán Gauff visszabrékelt, és végig pontosabban játszva 6-2-re nyerte meg a nyitó felvonást. A második játszmában 3-3-nál Babos fogadóként nyert gémet, ez pedig döntőnek bizonyult, így jöhetett a mindent eldöntő harmadik szett.

Ez óriási küzdelmet hozott, Gauff kétszer is úgy hozta az adogatását, hogy két bréklabdát hárított. 5-4-re vezetett az amerikai, amikor Babos a meccsben maradásért adogatott, de riválisa brékelni tudta és így a mérkőzést is megnyerte. A találkozó 2 óra 25 percen át tartott.

Az első szettben minden rendben volt, kontrolláltam a mérkőzést. A másodikban [Babos] szintet lépett, én pedig nem tudtam lezárni a játszmát. Lenyűgözően játszott – de nekem is jól ment. Nagyszerű mérkőzés volt.

Coco Gauff Anna Kurnyikova 1996-os menetelése óta a legfiatalabb játékos, aki bejutott a 32 közé a US Open női versenyében.

Eredmény – 2. forduló (a 32 közé jutásért)

Gauff (amerikai)-Babos 6-2, 4-6, 6-4

Nyitókép: Matthew Stockman/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik