Sport

Djokovic sérülten győzött, kérdéses a folytatás

Marija Sarapova kiütése után alaposan megszenvedett a második fordulóban a győzelemért Serena Williams, aki az amerikai nyílt teniszbajnokságon pályafutása 24. Grand Slam-győzelmére hajt.

A 37 éves amerikait húsz évvel fiatalabb honfitársa, Caty McNally szorongatta meg, aki tavaly Cori Gauff (Babos Tímea 2. fordulóbeli ellenfele) oldalán megnyerte a párosok versenyét a juniorok között.

Babos kiemeltet győzött le, és óriási meccs vár rá
Nagyon kíváncsian vagyunk, mire megy majd a magyar játékos a legígéretesebb tehetség ellen.

A fiatal cincinnati teniszező szerva-röpte játéka sok gondot okozott Serenának, így eshetett meg, hogy az Arthur Ashe Stadion közönsége előtt McNally meg is nyerte az első szettet 7:5-re. Sőt, a második játszma közepéig is jól tartotta magát, 3:2-nél azonban Serena brékelt, ez elég is volt a szetthátrány kiegyenlítéséhez.

A harmadik játszma 22 perc alatt eldőlt, a nyolcadik helyen kiemelt fiatalabb Williams lány végül 5:7, 6:3, 6:1-re győzött, és várhatja következő ellenfelét.

„Semmilyen félelmet nem mutatott, kijött a pályára és nagyon jól játszott. Nem volt veszítenivalója” – nyilatkozta a mérkőzés után Serena.

Majd hozzátette:

Ezt az estét túléltem, de nem vagyok túl elégedett azzal, ahogy játszottam. Ennél rosszabbul nem is játszhattam, tenyeres oldalról túl sok hibát követtem el. De élek, és még mindig itt vagyok.

„Hihetetlen volt, nagyszerűen éreztem magam, nem is voltam olyan ideges” – mondta McNally, aki profi pályafutása során most játszhatott először top 20-as ellenféllel.

A férfiaknál az első helyen kiemelt világelső Novak Djokovic 2 óra 12 perc alatt legyőzte az argentin Juan Ignacio Lónderót, de kérdéses, hogy a továbbiakban tudja-e folytatni a tornát. A szerb világklasszist ugyanis többször is ápolni kellett, a bal válla megsérült, sokáig az is kérdéses volt, egyáltalán a mérkőzést be tudja-e fejezni.

Amennyire tudtam, igyekeztem igénybe venni az orvosi segítséget a szabályokon belül, ez határozottan segített abban, hogy folytatni tudjam. Különösen az első szett közepén éreztem úgy, nem tudom, képes leszek-e befejezni a mérkőzést. Pályafutásom során nem túl sokszor, de adódtak már ilyen helyzetek. Mást nem lehet tenni, csak kitalálni, hogyan tudom befejezni a mérkőzést, hogyan sikerül remélhetőleg nyernem. Megpróbáljuk rendbe hozni a vállam, remélem, hogy két nap múlva nem lesznek fájdalmaim és játszhatok

– nyilatkozta Djokovic.

Federer katasztrofálisan kezdett, mégis továbbjutott
Ritkán látni ilyen pocsékul játszani a svájci klasszist, de még időben összekapta magát.

US Open

Férfi egyes, 2. forduló:
Djokovic (szerb, 1.) – Lóndero (argentin) 6:4, 7:6 (7-3), 6:1
Köpfer (német) – Opelka (amerikai) 6:4, 6:4, 7:6 (7-2)

 

Női egyes, 2. forduló:
S. Williams (amerikai, 8.) – McNally (amerikai) 5:7, 6:3, 6:1
Barty (ausztrál, 2.) – Davis (amerikai) 6:2, 7:6 (7-2)

Kiemelt fotó: Katharine Lotze/Getty Images/AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik