Tech

Szétcsúsztatható mobilon dolgozhat a Huawei

Mióta a vékony kávák és hatalmas kijelzők trendje uralkodik az okostelefonos piacon, a gyártók egyre több elemet próbálnak meg áthelyezni, hogy helyet szabadítsanak fel az előlapokon. Többek közt ezért vált közkedvelt megoldássá a kijelző tetején belógó szenzorsziget (notch), vagy a panelba épített kameralyuk.

A LetsGoDigital által kiszúrt egyik szabadalom szerint a Huawei egy újfajta megközelítésen dolgozhat: a készülék belsejébe rejtett komponenseket egy kicsúsztatható panelen lehetne elővarázsolni, ide kerülne például a villanós duál-szelfikamera. Ez hasonló a Vivo, az Oppo, a Xiaomi, és a Samsung kipattintható kamerájához, ám itt gyakorlatilag kicsúsztatni lehetne a szükséges érzékelőket egy mozdulattal.

Fotó: LetsGoDigital

A dokumentum leírásában egy lekerekített szélű készüléket lehet látni, lényegében teljesen keretek nélkül. A hátuljára két kamera kerülne, de az ujjlenyomat-olvasó hiányzik – az feltételezhetően a panel, vagy a bekapcsoló gomb alá kerülne. A portál elkészített egy rendert is a koncepcióról.

Mint minden szabadalom esetében, ezt sem kell készpénznek venni, egyelőre nincsenek hivatalos infók arról, hogy mennyire tervez komolyan ezzel az iránnyal a Huawei. A hátlapi duálkamera-rendszer arra enged következtetni, hogy egy olcsóbb kategóriás modellnek szánnák, hiszen a gyártó jóval több és fejlettebb kamerát pakol manapság a csúcskategóriás készülékeire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik