Foci

Mutatjuk az NB I nyitányának legsportszerűtlenebb megmozdulásait

Csúnya jelenetekből nem volt hiány az OTP Bank Liga nyitófordulójában. Két korábbi válogatott labdarúgó vetekszik az első helyért.

Hétvégén sok góllal (18), de a szükségesnél több szabálytalansággal tarkított mérkőzésekkel rajtolt az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonja. A hat találkozón 177 szabálytalanság történt, a játékvezetők kiosztottak négy piros – Újpest 2, Szombathely 1, Kisvárda 1 – és 19 sárga lapot.

Igazából nem is a mérkőzésenkénti 3,16 sárga lap a sok, hanem az

átlagosan 29,5 játékmegszakítás és a négy azonnali piros, plusz az az egy alattomosság, amely bizony büntetlen maradt.

A négy piros lapból kettőt gólhelyzetben történt szabálytalanságért kapta Balázs Benjámin (Újpest) és Vári Barnabás (Kisvárda), így ezzel a két esettel nem foglalkoznánk különösebben, mert egyértelmű esetekről van szó.

A másik hárommal azonban igen, mert egyik sem futballpályára való jelenet. Nálunk a harmadik viszi a prímet, így Simon Ádámé az NB I nyitányának legsportszerűtlenebb megmozdulása.

1, Priskin Tamás (Szombathely): ütés

A videón 6:35-től lehet kristálytisztán látni, amint a két, Ferencvárostól igazolt labdarúgó összecsap. Előbb a rossz tempóban kilépő, immár honvédos Batik akarja a futballban mindennapos módon kézzel megakadályozni az immár szombathelyi Priskint, aki ezen annyira felháborodik, hogy lelassít, visszanéz, majd nyújtott kézzel visszacsap korábbi csapattársának. Nincs vita, jogos a kiállítás.

2, Branko Pauljevics (Újpest): taposás

Az MTK vasárnap este simán elhozta a három pontot a Megyeri útról (0-2), mi több, már akkor vezetett, amikor Kassai Viktor játékvezető az 59. percben leküldte a pályáról a Kanta Józsefbe csúnyán beletalpaló Branko Pauljevicset.

Az újpesti szimpatizánsok a közösségi oldalakon erősen ostorozzák Kassait, éppen ezért az esetért teljesen jogtalanul. A szerb-magyar kettős állampolgárságú szélső egy ütemet késett, csúnyán fölé tartott a labdának, így stoplija nem azt, hanem az MTK-ikon combját sértette fel. Videó a csúnya esetről itt.

3, Simon Ádám (Paks): fekvő játékosba rúgott bele

Simon Ádám rendkívül alattomos rúgása ugyan nem került bele az MLSZ tévé gólösszefoglalójába (a Mezőkövesd-Paks 3-1) találkozó de szerencsére az m4sport észrevette és kiemelte ezt is.

A mérkőzés 47. percében a kövesdi Stefan Drazics szerzett labdát saját térfelén, és Simon nem szerelni próbálta, hanem az egyszerűbb megoldást választotta – felrúgta.

Hogy eztán miért kellett még izomból belerúgnia a földön fekvő játékosba, azt nem tudjuk, de nálunk pont ezért a hétvége legsportszerűtlenebb jelenete.

Reméljük –, hogy a keddi Fegyelmi Bizottsági ülésen Simon szabálytalansága annak ellenére téma lesz, hogy Erdős József játékvezető épp ellentétes irányba nézett, ezért nem látta és nem torolta meg azonnal piros lappal a nyilvánvalóan szándékos rúgást (Nyitóképünkön: forrás: m4sport).

Eredmény, NB I, 1. forduló:

Újpest FC-MTK Budapest 0-2 
Ferencváros-Diósgyőr 4-1
Honvéd-Haladás 3-2
Mezőkövesd-Paks 3-1
MOL Vidi-Kisvárda 4-0
Puskás Akadémia-DVSC 0-1

Tabella:

1. Mol Vidi FC 1 1 4–0 +4 3
2. Ferencvárosi TC 1 1 4–1 +3 3
3. Mezőkövesd Zsóry FC 1 1 3–1 +2 3
4. MTK Budapest 1 1 2–0 +2 3
5. Budapest Honvéd 1 1 3–2 +1 3
6. Debreceni VSC 1 1 1–0 +1 3
7. Szombathelyi Haladás 1 1 2–3 –1 0
8. Puskás Akadémia FC 1 1 0–1 –1 0
9. Paksi FC 1 1 1–3 –2 0
10. Újpest FC 1 1 0–2 –2 0
11. Diósgyőri VTK 1 1 1–4 –3 0
12. Kisvárda 1 1 0–4 –4 0

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik