Foci

A Bayern elnöke jó nagyot rúgott Özilbe

Viharos napokon, heteken van túl Mesut Özil, a németek – most már csak – korábbi válogatott labdarúgója. Az egész azzal indult, hogy Özil Ilhay Gündogan társaságában találkozott és fotózkodott a finoman szólva is kétes megítélésű török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal.

Az esetből óriási balhé kerekedett, a német média össztűz alá vette Özilt, a német szövetség elnöke Reinhard Grindel azt nyilatkozta, hogy a középpályás magyarázattal tartozik a szurkolók felé, a korábbi Eb-győztes csatár, a jelenleg a válogatott menedzsereként dolgozó Oliver Bierhoff pedig azt mondta, Joachim Löw szövetségi kapitány akár ki is hagyhatta volna a vb-keretből Özilt az incidens miatt.

Özil végül ott volt a tornán, de ebben sem volt sok köszönet,

a Mexikó elleni verség után ő lett az egyik bűnbak, a svédek ellen nem játszott, majd Löw visszarakta a kezdőbe Dél-Korea ellen, de ez a meccs is zakóval zárult, a németek pedig szégyenszemre csoportutolsóként kullogtak haza.

A játékos vasárnap három közleményt is kiadott, az egyikben az Erdogan-fotóval kapcsolatban magyarázkodott, a másikban a kritikusoknak üzent, a harmadikban pedig bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot.

Hivatalos: Mesut Özil lemondta a válogatottságot
A világbajnok középpályás többet nem játszik a német válogatottban.

Erre reagált Uli Hoeness, a Bayern München elnöke, aki bizony nem fogta vissza magát, és kemény dolgokat vágott Özil fejéhez.

“Örülök, hogy vége ennek a mizériának. Az az igazság, hogy Özil évek óta szarul játszott. Utoljára a 2014-es vébén láttam tőle olyat, hogy elvette az ellenféltől a labdát. Most pedig mindenki az Erdogan-képről beszélt, amelyet, hogy az lett volna a téma, hogy mennyire gyengén játszik.

Amikor a Bayern összekerült az Arsenallal, mindig Özilre hegyeztük ki a taktikát, mert tudtuk, hogy ő az ellenfél gyenge pontja” – mondta Hoeness a Sport Bildnek nyilatkozva.

Özil 92 alkalommal játszott a német válogatottban, 23 gólt szerzett, legnagyobb sikere a négy évvel ezelőtti világbajnoki cím volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik