Foci

Doll: Bízom benne, hogy lesz olyan, amikor nem kell 7-8 játékost beépíteni

Bár a Ferencváros a Diósgyőr elleni 4-1-es győzelemmel kezdte az NB I-et, a szurkolók számára ez aligha feledteti el, hogy a csapat a Maccabi Tel-Aviv ellen kiesett az Európa Liga első selejtezőkörében.

“Nem egyszerű egy balul sikerült meccs és egy hosszú utazás, valamint rövid pauza után egyből bajnokit játszani, az elején lehetett is látni, hogy nehezek a lábak.

Már hazafelé elemeztünk, majd a játékosokkal, a csapatrészekkel külön-külön is beszélgettünk, felhívtuk a figyelmet a hibákra” – idézte az FTC edzőjének, Thomas Dollnak a nyilatkozatát az Üllői út 129. nevű szurkolói oldal.

A Diósgyőr ellen 4-4-2-es felállást választott a Fradi, és Doll szerint ez remekül működött, mert a Honvédtól érkezett Davide Lanzafame így tehermentesítve volt, és kötetlenül szervezhetett. Az olaszt fantasztikus játékosnak titulálta edzője, de hozzátette, még edzésekre van szüksége, hogy utolérje magát, és pár hét múlva a társakkal is még jobban összeszokik majd.

“Bízom benne, hogy lesz egy olyan nyarunk, amikor nem kell hét-nyolc játékost beépíteni, így könnyebb lehetne az előrelépés az európai színtéren. Az egyesület mindent megtett azért, hogy ütőképesek legyünk, ezért is vagyok nagyon csalódott, hogy nem tudtuk ezt a pályán meghálálni. Akik értenek a focihoz tudják, hogy a mi ellenfelünk volt a “legkönnyebb”, mindig csoportkörös volt.

Hogy előny-e, ha az első körben kiesünk? Sosem az. A különbség a Bajnokok Ligája és az Európa Liga nagy és kiscsapatai között egyre nagyobb lesz, így sok szerencse is kell a csoportkör eléréséhez, de nem vagyok pesszimista, erről fogunk álmodozni, de sajnos a kiesésünk volt a realitás” – magyarázta Doll.

Akit a kiesés után a szurkolók egy része menesztett volna, de a vezetőség részéről él a türelem, és ha jönnek az eredmények a bajnokságban, akkor a kedélyek is megnyugodnak majd. Persze ettől még tény, a német edzővel meglehetősen gyászos a nemzetközi mérlege a csapatnak.

A Fradi-Doll páros nemzetközi mérlege alig több a nullánál
A német edző 2014. nyarától minden évben az európai kupaporondra vezethette csapatát, de az eredményesség siralmas.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik