Mobil mobilteszt

Ezekkel a telefonokkal jól jár, ha épp a középkategóriában keresgél

Nem mindenki vágyik csúcstelefonra: van aki tisztában van vele, hogy úgysem tudná kihasználni az extrákat, ráadásul nem is akar egy havi fizetést költeni egy készülékre. Ők azok, akik általában a középkategóriás telefonok között próbálják levadászni azt, ami a legkevesebb kompromisszummal jár,

vagyis csak néhány extráról kell lemondani, elfogadható árral.

A Samsung általában jó alternatívát nyújt nekik, hiszen a csúcskategóriás készülékeik mellett a kissé butított A-szériába is belecsempésznek néhány olyan dolgot, amitől úgy érzi az ember, hogy a telefonja még mindig kicsit többet tud, mint amennyire valójában szüksége lenne. Az A8 például elég meggyőzőre sikeredett, és most itt a Galaxy A6 és A6+, amik bár kevesebbet tudnak, de árban az A8 alatt maradnak.

Samsung Galaxy A6+ – Forrás: Samsung

MINDEN AMI KELL, ÉS NÉMI EXTRA

Az 5,6 hüvelykes A6 és a valamivel nagyobb, 6 hüvelykes kijelzős A6+ nem extrákkal teleszórt készülék, de átlagos felhasználás közben még sincs hiányérzete az embernek. Pontosan ez teszi tökéletes céges telefonná vagy olyan készülékké, amit a gyereknek lehet adni. Munkahelyi felhasználáshoz ott van mindkettőben a Samsung Experience felület, vagyis nagyon egyszerűen külön lehet választani a munkaügyeket és fiókokat, illetve a magánlevelezést, és mindkettőt jól lehet védeni is, vagyis a gyerek két játék között viszonylag nehezebben tud majd szelfit küldeni a céges levelezőlistára, ahogyan a nagyon fontos céges adatokat és Excel táblákat sem lehet eltüntetni olyan egyszerűen.

Samsung Galaxy A6 – Forrás: Samsung

A kisiskolás gyerekeknek pedig vélhetően a 18,5:9 arányú képernyő jön majd be, mikor játszanak vagy videókat néznek, illetve az a kis extra, hogy mindenféle matricákkal tudják felcicomázni a képeiket. Ez persze sima alkalmazásokkal is megoldható, de minél több matrica, korona és maszk, annál több móka és kacagás – nyilván csak ezért nem érdemes az A6 mellett dönteni, viszont ha tudásban, megbízhatóságban és ár/érték arányban ez a nyertes, akkor a matricák plusz élvezeti értéket jelentenek – mármint a gyerekeknek.

Ha már fényképezésnél tartunk, akkor eláruljuk, hogy az A6 egy elől és hátul is egy 16 megapixeles, az A6+ pedig elől egy 24 megapixeles, hátul viszont egy 16 és egy 5 megapixeles duálkamerával rendelkezik, vagyis a nagyobb verzión működik az élő fókusz funkció is, hogy ne kelljen lemondani a bokeh effekről, vagyis a háttér elmosódásról. Mindkét készülék elülső vakujának intenzitása szabályozható, így amiatt sem kell aggódni, hogy a céges buliban szelfizés közben az ember arca egy nagy fehér paca lesz.

Az A6+ kicsit többet tud, de ennél a modellnél az A8 sem sokkal drágább – Forrás: Samsung

MEGFONTOLANDÓ ALTERNATÍVÁK

A telefon mindkét verziója megkapta az arcfelismerés funkció, a méreten és a duálkamerán kívül az A6+ pedig annyival tud többet, hogy abban az Always On Display funkció is választható, így az értesítések vagy az óra mindig ott lehet a telefon képernyőjén, és ehhez mérten ennek a készüléknek az akkumulátora is erősebb, 3500 mAh, míg a sima A6 3000.es aksit kapott.

Ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy főleg a szolgáltatók csomagjaiban lesznek népszerűek ezeknek a telefonok, mindenesetre függetlenül 99 990 forintba kerül az A6, és 119 990 Ft az A6+ – azért egyik sem olyan rossz ár. Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy az A6+ esetében azért már érdemes elgondolkodni, hogy nem éri-e meg jobban az alig tízezer forinttal drágább Samsung Galaxy A8.

SAMSUNG A6 SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 5,6 colos Super AMOLED, 720 x 1480 pixel (18.5:9)
Chipset: Exynos 7870 Octa
RAM/ROM: 3/4 GB RAM, 32/64 GB (256 GB-ig bővíthető)
Hátlapi kamera: 16 MP (f/1.7)
Előlapi kamera: 16 MP (f/1.9)
Akkumulátor: Li-Ion 3000 mAh
Operációs rendszer: Android 8.0 (Oreo)

SAMSUNG A6+ SPECIFIKÁCIÓK:

Kijelző: 6 colos Super AMOLED, 1080 x 2220 pixel (18.5:9)
Chipset: Qualcomm SDM450 Snapdragon 450
RAM/ROM: 3/4 GB RAM, 32/64 GB (256 GB-ig bővíthető)
Hátlapi kamera: 16 MP (f/1.7) + 5 MP (f/1.9)
Előlapi kamera: 24 MP (f/1.9)
Akkumulátor: Li-Ion 3500 mAh
Operációs rendszer: Android 8.0 (Oreo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik