Élet-Stílus

Szurikátaügy: megszólalt a gyerek apja

Napok óta lázban tartja az országot a Kecskeméti Vadasparkban elpusztult szurikáta ügye. Az állat azután halt meg, hogy a tiltás ellenére benyúlt az állathoz, az ösztönösen beleharapott a kezébe, és valószínűleg az ijedségtől vágta földhöz az állatot. A boncolásból kiderült, Zara két utódot várt, a halálát pedig aortarepedés okozta.

Hintalovon Alapítvány a szurikáta-ügyről: Az erőszak nem jó válasz az erőszakra
A gyermekjogi alapítvány figyelmezteti azokat, akik szerint a szurikátát földhöz vágó gyereket meg kéne verni.

Az Index most arról ír, hogy az érintett gyermek apja megszólalt a Facebookon. Bár elismerte, hogy a gyermek hibázott, a felelősség kérdését az állatparkkal kapcsolatban is felvetette.

Szerinte egy nyitott tetejű kifutóról van szó, és a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt.

Mint posztjában fogalmazott, az állat a gyerek körmeit is átharapta, írta, aki ekkor ijedtében csapta a földhöz az állatot. Állítása szerint az igazgató ezután ordibált a síró gyerekkel. 

Az apa úgy véli, az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé.

A lap megkeresésére Tokovics Tamás igazgató arról beszélt, nem ez történt, hanem még ők keresték ezután a gyereket, és az osztállyal lévő pedagógust is nekik kellett megkeresniük. Mivel a gyerek teljesen bezárkózott, az eseménysort a társai mesélték el a szakembernek.

Megemlítette az igazgató azt is, hogy kedden megtette azt a gesztust, hogy felhívta az iskolát, hogy a gyerek hogyléte felől érdeklődjön, és azt a választ kapta, hogy a gyerek keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik