Belföld
Kecskemét, 2017. február 1.
Egy négy hónapos szurikáta (Suricata suricatta) Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaspark igazgatójánál Kecskeméten 2017. február 1-jén. A kis nõstény állat három hónappal ezelõtt egy hónapos korában érkezett Budapestrõl, miután az anyja nem tudta gondozni. A szurikáta a hideg idõ miatt jelenleg az igazgatói irodában lakik.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Elpusztult a kecskeméti vadaskert szurikátája, mert földhöz csapta egy iskolás

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 05. 14. 20:07

Pedig ki volt írva, hogy ne nyúljanak be a vemhes állathoz, mert harap.

Elpusztult a Kecskeméti Vadaskert vemhes szurikátája, amelyet egy iskolás gyerek a földhöz csapott – írja a Baon.hu. A fiú a tiltás ellenére benyúlt az állathoz, az ösztönösen beleharapott a kezébe, és valószínűleg az ijedségtől vágta földhöz az állatot.

A vadaskert igazgatója, Tokovics Tamás azt írta, a Zara nevű állatka másfél éve lett az intézmény „sztárja”, a látogatók és a média kedvence, amelyet saját irodájában és otthonában nevelt, amíg el nem készült a kifutója. Miután egy hím szurikáta érkezett az állatkertbe, kicsinye született, idén pedig újra vemhes lett. Mivel ilyenkor megváltozik viselkedése, figyelmeztető táblákat tettek ki, hogy ne nyúljanak hozzá, mert harap. Ezt szegte meg a diák, aki osztálykirándulás keretében járt ott.

Tokovics szerint fel lehet ugyan tenni a kérdést, hogy ami történt, a természetet egyre kevésbé tisztelő fiatalság hibája-e, vagy az, hogy a kísérő tanárok nem tudnak figyelni a rájuk bízott diákokra, esetleg, hogy a szülőknek nincs idejük beszélgetni gyermekeikkel, de ez nem hozza vissza Zarát. Így bűnbakkeresés helyett olyan világot kell építeni, „ahol ilyen dolgok nem történhetnek meg, ahol figyelünk a természetre, egymásra, és a közöttünk lévő harmóniára”.

(A kiemelt képen Zara négyhónapos korában. Fotó: MTI / Ujvári Sándor)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.