Gazdaság

Megtiltották az Igazi Csíki Sör gyártását

A csíkszentsimoni gyártó közölte, hogy pert vesztettek a Heineken ellen.

A Heinekennek adott igazat a bíróság az Igazi Csíki Sör gyártójával szemben – közölte Facebook-oldalán a Csíki Sör Manufaktúra.

A csíkszentsimoni székhelyű cég évek óta jogi harcban áll a nemzetközi multival, amely a romániai piacon többek közt a Ciuc nevű sörrel van jelen. Az erdélyi magyarok körében a Ciuc is „csíkiként” közismert, de a Heineken a „Csíki Prémium” szóvédjegyet is bejegyeztette Romániában.

A manufaktúra szerint arra is kötelezték őket, hogy 30 napon belül „minden tárgyat és eszközt” semmisítsenek meg, de nem részletezték, milyen tárgyakról és eszközökről van szó pontosan. Ugyanakkor szerintük annak ellenére született ez a döntés, hogy korábban az Európai Védjegyhivatal számukra kedvező döntést hozott.

Rámutattak: 140 embert foglalkoztatnak Székelyföldön, a bírósági döntést pedig egy székely vállalkozással szembeni támadásként értékelik.

Frissítés: A Jobbik azonnal rárepült a döntésre, és arra kér mindenkit, ne vásároljon a Heineken gyártotta sörökből, “amíg a cég nem hagyj fel a székelyföldi sör ellehetetlenítésével.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik