A jövő megmentői

Bálint Erika a zöld kémia úttörője, mind a gyógyszergyártást, mind a műanyag- vagy növényvédőszer-ipart zöldebbé és hatékonyabbá teszi.
Hogyan álmodozhatott Kolumbusz Ferdinánd a 16. században az internetről?
Kemenesi Gábor az első vonalban küzd az emberiségre veszélyt jelentő vírusokkal. Vajon képesek leszünk levonni a tanulságokat, vagy a természet fogja elintézni a maga módján, amiben viszont köszönet nem lesz?
Dr. Csapó Edit arany-nanorészecskékkel dolgozik, segíti a gyógyszeripar, az orvostudomány, sőt, még akár a környezetvédők munkáját is.
Dr. Barnaföldi Gergely Gábor a CERN ALICE detektorának magyar csapatát vezeti, ahol a világ keletkezésére keresik a választ.
Nem haladunk olyan gyorsan a gyógyítással, mint ahogyan kellene.
Európa tűzhányói egyelőre nyugodtak, de ez nem tart örökké – ezért fontos, hogy a vulkanológusok állandóan rajtuk tartsák a szemüket.
Mádi-Nátor Anett kibervédelmi szakértővel feszegettük a jelen és a jövő problémáit.
Azt hihetnénk, hogy a rovarok csak Magyarországtól távoli területeken jelenthetnek problémát, a veszély azonban meglepően közeli lehet.
Talán észre sem vesszük, mennyi magyar kutató, mérnök és vállalkozó dolgozik azon, hogy jobbá tegyék jövőnket. A Jövő megmentő sorozatunkban olyan szakértőkkel beszélgetünk, akik munkájuk révén óriási hatást gyakorolhatnak a mi és az elkövetkező generációk életére.
Olvasói sztorik