Tudomány

Egy “chupacabra” tetemére bukkantak Ukrajnában?

24.hu
24.hu

2016. 04. 19. 16:24

A legendás kecskeszívó európai rokonára lelhettek rá a szomszédban – legalább is a helyiek szerint.
Korábban a témában:

A különös lény tetemére az ukrajnai Kolomija közelében talált rá egy helyi férfi. Állítása szerint a test nem lehet egy macskáé, mivel fogai teljesen eltérnek a háziállatétól. A lénynek éles karmai, egy pár rövid mellső és egy pár hosszabb hátsó lába, hosszú farka, és kicsi, hosszúkás szeme van.

Egyes szakértők szerint a lény nem hasonlít semmilyen ismert állathoz. A problémát elsősorban a fogazat okozza, az ugyanis eltér a legtöbb szóba kerülő fajétól. Korábban a legtöbb hasonló tetemről végül kiderült, hogy nyest, vagy róka, a jelenlegi állat feje azonban túl nagy. Valószínűleg a DNS vizsgálat lehet döntő a kérdés megválaszolásában.

Természetesen már a hivatalos válasz előtt megszülettek a különböző, kissé irracionális elképzelések. Egyesek szerint a lény egy titkos katonai bázis teremtménye lehet, amely elszökött alkotói fogságából. Mások szerint az állat a csernobili atomkatasztrófa végeredménye. Ezen kívül érdekes elképzelés az UFO-, illetve az új, ismeretlen faj elmélete.

Talán valószínűbb a sci-fibe illő magyarázatoknál az, hogy az állat felismerése csupán a mumifikálódás, illetve a test sérülései miatt nehézkes. Természetesen az sem elképzelhetetlen, hogy a fogazat egyedisége valamiféle születési rendellenességből fakad – ahogy az sem, hogy a fogazatban a valóságban nincs is semmi különös.

(Via: Mirror)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.