Tudomány

Egy “chupacabra” tetemére bukkantak Ukrajnában?

24.hu
24.hu

2016. 04. 19. 16:24

A legendás kecskeszívó európai rokonára lelhettek rá a szomszédban – legalább is a helyiek szerint.
Korábban a témában:

A különös lény tetemére az ukrajnai Kolomija közelében talált rá egy helyi férfi. Állítása szerint a test nem lehet egy macskáé, mivel fogai teljesen eltérnek a háziállatétól. A lénynek éles karmai, egy pár rövid mellső és egy pár hosszabb hátsó lába, hosszú farka, és kicsi, hosszúkás szeme van.

Egyes szakértők szerint a lény nem hasonlít semmilyen ismert állathoz. A problémát elsősorban a fogazat okozza, az ugyanis eltér a legtöbb szóba kerülő fajétól. Korábban a legtöbb hasonló tetemről végül kiderült, hogy nyest, vagy róka, a jelenlegi állat feje azonban túl nagy. Valószínűleg a DNS vizsgálat lehet döntő a kérdés megválaszolásában.

Természetesen már a hivatalos válasz előtt megszülettek a különböző, kissé irracionális elképzelések. Egyesek szerint a lény egy titkos katonai bázis teremtménye lehet, amely elszökött alkotói fogságából. Mások szerint az állat a csernobili atomkatasztrófa végeredménye. Ezen kívül érdekes elképzelés az UFO-, illetve az új, ismeretlen faj elmélete.

Talán valószínűbb a sci-fibe illő magyarázatoknál az, hogy az állat felismerése csupán a mumifikálódás, illetve a test sérülései miatt nehézkes. Természetesen az sem elképzelhetetlen, hogy a fogazat egyedisége valamiféle születési rendellenességből fakad – ahogy az sem, hogy a fogazatban a valóságban nincs is semmi különös.

(Via: Mirror)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.