Tudomány

A Snapchat boldoggá tesz

Amerikai tudósok szerint az üzenetküldő alkalmazás olyan örömérzetet okoz a felhasználóinak, amely csak a „személyes interakcióhoz” hasonlítható.

A Huffington Post cikke szerint a világszerte népszerű üzenetküldő alkalmazás, a Snapchat használata meglepően jó hatással van a kedélyállapotunkra. A University of Michigan kutatóinak tanulmánya szerint a gyorsan törlődő képek és videók böngészése „javítja a közérzetet és pozitív hangulatba hozza a felhasználókat”. Ráadásul sokkal inkább, mint az olyan „hagyományos” közösségi oldalak használata, mint amilyen például a Facebook.

A vizsgálat keretében 154 egyetemi hallgató közösségi médiafogyasztási szokásait tanulmányozták. Az egyetem közleményében egyenesen azt írta, hogy „az egyetlen olyan interakció, ami még a Snapchatnél is élvezetesebb, a személyes találkozás”.

„A Snapchat-kutatás elsődleges célja az volt, hogy tisztázzuk, mi az oka annak, hogy az interneten még az élet »leghétköznapibb pillanatai« is fontossá válhatnak” – fejtegette a HuffPost-nak nyilatkozva Joseph Bayer, a tanulmány vezető szerkesztője. Bayer hangsúlyozta, hogy felmérésük semmi esetre sem tekinthető reprezentatívnak. „A mintavétel nem tükrözi az amerikai népesség egészét – mondta. – Csak a középnyugati egyetemisták körében tapasztalható helyzetről árulkodik.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik