Tech

Titokzatos okosszemüveg lehet az Amazon első viselhető kütyüje

amazon
amazon

Az Amazon első saját viselhető eszköze egy okosszemüveg lesz a Financial Times forrásai szerint. Egyelőre annyit tudni róla, hogy külsőre egy teljesen átlagos szemüvegnek tűnik majd, amibe a cég Alexa nevű virtuális asszisztensét költöztetik be.

A csontvezetéses technológiának köszönhetően a felhasználó fülhallgató és hagyományos hangszóró nélkül is hallja majd a virtuális segédet, akit bárhol és bármikor előhívhat. Az eszköz nem kap kijelzőt és kamerát sem, ami szívós üzemidőt sejtet. Ez annak fényében érdekes, hogy a portál úgy tudja, az a Babak Parviz is dolgozik a kütyün, aki 2014-ben igazolt át az Amazonhoz a Google-től.

A cég vélhetően nem arra törekszik, hogy megalkossa a következő Google Glasst, más szerepet szánnak neki: a szemüveget okostelefonnal kell majd vezeték nélküli módon összekapcsolni, de a felhasználó közvetlenül léphet interakcióba Alexával anélkül, hogy appot kéne nyitnia a telefonon, ráadásul az utcán, séta közben is kényelmes viseletnek tűnik a szemüveges megoldás.

A Financial Times tudomása szerint a cég okos otthonos hardvervonalát is bővíteni tervezi egy új, internetre csatlakozó biztonsági kamerarendszerrel, ami az Echo-vonaltól független lesz. A portál fogalmazása szerint „akár egyik, akár mindkét eszközt láthatjuk még az idén.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik