Tech

Újabb hackelés tetőzi az HBO-botrányt

Nem csitulnak a történések az HBO háza táján, most a cég közösségi oldalait törték fel. Szerencsére olyan fehér sapkás hackerek voltak, akik ezzel csak segíteni próbáltak.

Ha az elmúlt pár hét nem lett volna eléggé kellemetlen az HBO számára a kiszivárgott Trónok harca epizódok miatt, akkor a céget ért legújabb hackelés tovább tetőzi a helyzetet. Az OurMine Security Group nevű hackercsoport átvette az irányítást a sorozat hivatalos oldalai felett a Twitteren és a Facebookon.

A @GameOfThrones Twitter-profil több mint 6 millió követőjének ezt posztolták az HBO fiókja alatt:

Sziasztok, itt az OurMine, csak teszteljük a biztonsági szintet. HBO csapat, kérjük, vegyétek fel velünk a kapcsolatot, hogy fejlesszük a védelmet.

A posztot azóta eltávolították. A Game of Thrones Facebook-oldalán a Twitteren is hagyott üzeneten felül még ezt posztolták: „Let’s make #HBOHacked trending!”

Az OurMine szerencsére nem egy rosszindulatú csoport, olyan fehér sapkás hackerekből áll, akik biztonsági sérülékenységekre hívják fel a figyelmet károkozás nélkül. Korábban már több cég, cégvezető és híres személyiség közösségi oldalait törték fel, ezzel felhívva a figyelmet a megfelelő védelemre.

Ők voltak azok is, akik többek közt Mark Zuckerberg, a Netflix, a Marvel és a Google közösségi fiókjait is feltörték már korábban.

Az HBO mögött kemény hónap áll: júliusban hackerek férkőztek be a cég rendszerébe. Először az új évad 3-4. részének szkriptjeit, pár nappal később a tévében még le nem vetített teljes negyedik epizódot, majd a szereplők személyes adatait tették közzé az interneten. További két sorozatból is szivárogtattak pár napja, a tavaly óta futó Bizonytalan (Insecure) legújabb epizódját és a 2000-ben indult Félig üres (Curb Your Enthusiasm) új évadának néhány részét.

Hackerek nélkül is kiszivárgott a Trónok harca következő része
A ludas ezúttal nem a dollármilliókat követelő hackercsoport, hanem az HBO spanyol csatornája volt.

Külön ironikus, hogy a hatodik rész pedig a spanyol HBO hibájából került fel a világhálóra, miután a csatorna véletlenül idő előtt elérhetővé tette az új részt az előfizetői számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik