Kultúra

Hackerek nélkül is kiszivárgott a Trónok harca következő része

A ludas ezúttal nem a dollármilliókat követelő hackercsoport, hanem az HBO spanyol csatornája volt.

Csúnyán rá jár a rúd mostanság az HBO-ra és a Trónok harcára, melynek aktuális, hetedik évadából lassan már több epizód kerül fel idő előtt az internetre, mint ahányat a premierkor néznek meg a rajongók.

Mint ismert, a hónap elején 1,5 TB-nyi adatot tulajdonítottak el hackerek a HBO szervereiről és azóta is szivárogtatják a tartalmakat, köztük más sorozatok mellett a GOT epizódjait és azok forgatókönyveit is.

Újabb HBO-sorozatokból szivárogtattak a hackerek
A Félig üres új évadából már hónapokkal a premier előtt letölthető néhány epizód.

A hackertámadásos balhé ellenére a Trónok harca legújabb, hivatalosan majd csak vasárnap este debütáló része ezúttal nem a netes agresszoroknak köszönhetően, hanem

a spanyol HBO hibájából került fel a világhálóra, miután a csatorna véletlenül idő előtt elérhetővé tette az új részt az előfizetői számára. A beszámolók szerint a hetedik évad Death is the Enemy (A halál az ellenség) című hatodik epizódja ugyan csak egy órán át volt megtekinthető a spanyol HBO oldalán, mégis ez bőven elég volt ahhoz, hogy sokan ne csak megtekintsék, de le is szedjék, így jelenleg már a torrentoldalakon is fent van.

Hogy az orbitális bakiért felelősök mégis mit fognak kapni a spanyol HBO-nál, azt nem tudni, de arra akár nagy összegben is mernék fogadni, hogy (még ha csak képletesen is, de) fejek fognak hullani.

Mindeközben az HBO már jelezte, nem hajlandóak teljesíteni az őket zsaroló hackerek követeléseit és nem fognak fizetni nekik. Közleményeik szerint folyamatosan együttműködnek a kiberbiztonsági cégekkel, hogy fény derüljön arra, miként lophattak el tőlük ilyen hatalmas adatmennyiséget.

Forrás: Independent, Mashable

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik