Kultúra

Újabb HBO-sorozatokból szivárogtattak a hackerek

A Félig üres új évadából már hónapokkal a premier előtt letölthető néhány epizód.

Az HBO-t ért súlyos hackertámadás óta az elmúlt két hétben a hackerek először a Trónok harca 3-4. részének szkriptjeit, pár nappal később a tévében még le nem vetített teljes negyedik epizódot, szerdán pedig a szereplők személyes adatait tették közzé az interneten.

A botrány újabb fejezeteként most az 1,5 terabájtnyi adatot lenyúló és az HBO-tól dollármilliókat követelő hackercsapat további két sorozatból szivárogtatott

a tavaly óta futó Bizonytalan (Insecure) legújabb epizódját és a 2000-ben indult Félig üres (Curb Your Enthusiasm) új évadának néhány részét.

Ezek közül is az utóbbi esete súlyosabb, ugyanis Larry David szériájának kilencedik szezonjából úgy kerültek fel részek a világhálóra, hogy azokat közben csak októbertől tervezet műsorra tűzni az HBO.

Az eseményekre reagálva az HBO vasárnap ismét közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban:

Széles körben ismert, hogy kibertámadás érte az HBO-t. A hacker folytatja az eltulajdonított tartalmak szivárogtatását, hogy továbbra is fenntartsa a média érdeklődését. Ez olyan játék, amelyben mi nem fogunk részt venni. Nyilvánvalóan egy cég sem akarja, hogy a bejegyzett termékeit ellopják és közzétegyék az interneten. Számunkra továbbra is az alkalmazottainkkal és a partnereinkkel közös átláthatóság a legfontosabb ebben az ügyben. Ez az incidens nem tántorított el bennünket attól, hogy folytassuk azt a munkát, melyet az HBO a legjobban csinál.

Az HBO tehát egyelőre nem hajlandó teljesíteni a követeléseket és fizetni a hacker(ek)nek. Ellenben a korábbi közleményeik szerint folyamatosan együttműködnek a kiberbiztonsági cégekkel, hogy fény derüljön arra, miként lophattak el tőlük ilyen hatalmas adatmennyiséget.

Forrás: Deadline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik