Tech

Részeg férfi ütötte ki a munkáját végző robotot

Az eset természetesen az Egyesült Államokban történt, a Szilícium-völgy szívében. A bántalmazott robot nem szenvedett komoly sérüléseket, és az eset óta ismét munkába állt.

A Knightscope gyártósorairól legördült, 136 kilós, tojás formájú biztonsági robotot a feltételezhetőleg részeg, 41 éves Jason Sylvain ütötte ki, egy bevásárlóközpont melletti parkolóban, ahol a gép éppen szolgálatban volt.

A helyi rendőrség letartóztatta a támadással meggyanúsított férfit, akinek garázdaság és nyilvános lerészegedés vádjával kell a bíróság elé állnia. A biztonsági feladatokat ellátó robot az incidens során csak kisebb sérüléseket szerzett, és a támadás óta ismét munkába állt.

A gépezet képes egy perc alatt 300 rendszámtáblát beolvasni, 360 fokos kamerával van felszerelve és gyanús események láttán azonnal riasztja a biztonsági szolgálatot.

Forrás: Knightscope

Viszont nem ez volt az első eset, hogy egy Knighstcope gyártmányú robot bekerült a hírekbe, legutóbb viszont nem a gép volt az áldozat. Tavaly egy hasonló szerkezet egy 16 hónapos gyermeket lökött fel egy szintén szilícium-völgyi plázában. A robot keresztülgurult a gyerkőc jobb lábán, ami ugyan nem tört el, de jól látható sérüléseket szenvedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik