Tech

Már nagyban teszteli a Facebook a többféle lájkolást

Úgy tűnik, végre tényleg kibővül a lájkolás lehetősége a Facebookon. Dislike gombra, antilájkolásra azonban továbbra se számítson senki.

Mark Zuckerberg még szeptemberben árulta el, hogy dolgoznak azon, ne csak a „tetszik” gombbal mondhassanak gyorsan véleményt a közösségi oldal felhasználó egy posztról, ami után sokan gondolták úgy, hogy jönni fog a sokak által vágyott „nem tetszik” gomb is a Facebookra. Ehelyett azonban a többféle „reakciók” lehetősége lesz az, amit újításként bevezetnek. Így fog kinézni:

 

Ez pedig Mark Zuckerberg postja az újdonságról:

“Ma elkezdtük a “Reactions” funkció tesztelését, ami egy sokkal kifejezőbb Like gomb. A like gomb már hosszú ideje a Facebook szerves része. Naponta milliárdnyian lájkolnak dolgokat, és ez a cselekvés az egyik legegyszerűbb módja lett annak, hogy kifejezzük magunkat. Éveken keresztül kérték viszont tőlünk az emberek a “dislike” gombot. Tény, hogy életünknek nem minden pillanata jó pillanat, és akad, amikor nem kedvelünk valamit, hanem empátiát akarunk kifejezni. Vannak fontos történések, amelyeknél többet szeretnénk megosztani egy egyszerű lájknál, ami ilyenkor kevésnek bizonyulhat. Egy nemrégiben lezajlott közönségtalálkozón is elmondtam már, hogy nagyon sokat gondolkoztunk azon, milyen módszerekkel bővíthetnénk ki az önkifejezés eszközeit úgy, hogy ezek mégis egyszerűek és tisztelettudóak maradhassanak. Ma elkezdjük tesztelni ezeket.

A Reactions segítségével újszerűen fejezhetjük ki a szerelmet, szeretet, meglepődést, humort és szomorúságot. Ez továbbra sem egy “dislike” gomb, de lehetőséget ad bánat és empátia kifejezésére a boldogsággal és örömmel együtt. A használata egyszerű: csak hosszan kell nyomni a like gombot, vagy fölötte tartani az egérmutatót. Elsőként Írországban és Spanyolországban vezetjük be a Reactions tesztidőszakát, hogy tanulhassunk a tapasztalatokból, ezután tesszük elérhetővé mindenki számára. Reméljük, tetszeni fog (“lájkolni fogod”) – vagy akár ennél is jobban kifejezed majd, mit érzel.”

Ahogy az üzenetben is olvasható, a Facebook két országban már el is kezdte a “kiterjesztett lájk” tesztelését, és már helyet is csináltak a szeretem, haha, dühös és szomorú emotikonos reakcióknak a Facebookos oldalak adminfelületén. Hogy pontosan mikortól is lesz mindenki számára elérhető ez a lehetőség, még nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik