Tech

Nemsokára akár egy sétálással is feltöltheted a telefonod

A speciális talpbetéttel minden lépésünk hasznos energiává változik.

Telefonunkat már most is rengetegéleképp feltölthetjük, de rövidesen megérkezik a legjobb megoldás, amelyhez csak egy egyszerű talpbetét szükséges. A SolePower a lépések kinetikai energiáját alakítja elektromossággá, amely a cipőre erősített apró töltőben tárolódik, mely segítségével megúszhatjuk az okostelefonok egyik legnagyobb hátrányát, az ebédszünet közepén való lemerülést.

Képernyőfotó 2015-11-18 - 12.22.03

A cég alapítója reméli, hogy az eszközzel megváltozik hozzáállásunk az energiafogyasztáshoz, jobban figyelünk majd a környezetünkre, de amennyiben ez mégsem jönne be, még mindig jobban tesszük, ha a jól megszokott hálózati csatlakozók helyett inkább saját magunk termeljük meg az energiát, ezzel is újabb lépést téve a környezet védelme felé.

Képernyőfotó 2015-11-18 - 12.25.00

Az eszköz várható kezdőára 199,99 dollár (58 ezer forint) lesz, amely egy töltőért igencsak soknak tűnik, főleg, hogy okostelefonunk, vagy épp táblagépünk napi teljes töltése éves szinten mindössze egy-két palack ásványvíz árával terheli a pénztárcánkat, de a talpbetét a több napos, civilizációtól távoli túrák esetén igencsak jól jöhet, az ár pedig a technológia elterjedésével nagy mértékben csökkenhet.

A SolePower egyébként a harmadik világbeli országok számára is kínál majd megoldást, ugyanis dolgoznak egy szandálon is, amelybe beépítik a talpbetétben is használt technológiákat, így a telefonok direktben a szandálra kötve lesznek feltölthetőek.

Képernyőfotó 2015-11-18 - 12.23.35

Ajánlott videó

Olvasói sztorik