Tech

16 szemmel lát ez a csodagép

Zsebre szeretné vágni a tükörreflexes digitális fényképezőgépét? Nos, az L16 révén gyakorlatilag képes lehet erre.

Mivel robbanthat bankot egy eddig ismeretlen gyártó egy olyan piacon, amiről már mindenki úgy gondolja, hogy semmi újat nem lehet belezsúfolni? Egy Light nevezetű amerikai startup cég egy olyan vadonatúj fényképezőgépet mutatott be, mely az ígéretek szerint minden korábbinál kisebb eszközzel tud ugyanolyan képminőséget elérni, mint a hatalmas és nehéz DSLR fotómasinák. Túl szép, hogy igaz legyen? Lehet, de lássuk, hogy jelenleg pontosan mit tudhatunk a titokzatos újdonságról!

Snap573

A kompakt digitális fényképezőgépekhez hasonló méretű és tömegű Light L16-ban nem kevesebb mint tizenhat apró kamera található – a gyártó szerint az L16 minden további nélkül képes kiváltani egy tükörreflexes gépvázat, egy zoomobjektívet és három fényerős alapobjektívet. Az apró fénylesők ugyanabban a pillanatban egymástól eltérő fix gyújtótávolság mellett készítenek felvételeket, végeredményképp pedig egy maximum 52 megapixeles felvételt kapunk.

Snap574

A kütyü, melynek hátulján egy 5 hüvelykes képátlójú LCD kijelző figyel, arra is képes, hogy az elkészített képen utólag állítsunk fókuszt, tehát ha mondjuk lefotózunk különböző távolságban álló két embert, simán áttolhatjuk a fókuszt a közelebbiről a távolabbira, vagy fordítva. A kütyü ezen felül természetesen a mai elvárásoknak megfelelően akár Ultra HD 4K videót is készít. Az IP54-es minősítéssel és 35-150 milliméteres fókusztávolsággal rendelkező Light L16 többek közt állványmenettel, GPS-vevővel, gyorsulásmérővel és HDR funkcióval is fel van vértezve, de a dual-tone LED-segédfényét enyhén kevésnek érezzük a profi fotómasinákhoz képest. Sajnos az új csúcstechnológiához csúcsközeli ár is tartozik: a november elejéig előrendelők 1299 dollár (360 ezer forint) ellenében csaphatnak le a készülékre, melynek hivatalos listaára 1699 dollár (470 ezer forint). A forgalmazás 2016 szeptemberében kezdődik meg.

Snap575

Ajánlott videó

Olvasói sztorik