Tech

Több mint 1 millióval lett olcsóbb a Canon nagyágyú

Aki 4K felbontású Canon kamerára vágyik, az mostantól sokkal olcsóbban begyűjtheti a gyártó egyik profi készülékét.

A Canon 2012 tavaszán jelentette be az EOS-1D C-t, mely egészen mostanáig 11999 dollár, vagyis átszámítva mintegy 3,3 millió forint ellenében volt kapható. A japán gyártó most azonban úgy döntött (többek közt a konkurensek nyomására), hogy nem kevesebb mint 4 ezer dollárral mérsékli a masina árát, mely így mostantól az USA-ban már “csak 7999 dollárba (2,2 millió forint) kerül.

Az abszolút high-end kategóriás Canon EOS-1D X testvérmodelljének tekinthető Canon EOS-1D C-t azoknak szánja a gyártó, akik a fotózás mellett a videózásnak is kiemelt figyelmet szentelnek. A készülék segítségével akár 4K felbontású videók is rögzíthetők, vagyis a készülék mozgókép felbontása nem kevesebb mint 4096×2160 pixel. Összehasonlításképp, a manapság széles körben használatos Full HD szabvány 1920×1080 pixeles felbontást takar.

A nagy dinamikaátfogású digitális tükörreflexes fényképezőgép úgy készít 4K felbontású mozgóképeket, hogy a 18 megapixeles felbontású fullframe CMOS szenzornak egy APS-H méretű szekcióját használja. Maximális felbontás mellett 24 fps sebességet kapunk, ha viszont beérjük Full HD-vel, akkor akár 60 képkocka/másodperces értéket is beállíthatunk. A Dual Digic 5+ processzorral szerelt Canon EOS-1D C Clear View II LCD-je 3,2 colos képátlójú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik