Tech

Online gyilkosokat bérelt fia megmentésére

leláncolt laptop (lelakatolt laptop)
leláncolt laptop (lelakatolt laptop)

Egy kínai apa egyedi módon győzte meg játékfüggő porontyát arról, hogy visszatérjen az offline világba: profi játékosokat bérelt fel, hogy azok elvegyék a kedvét a digitális léttől.

A tudósítások szerint az aggódó családfő akkor határozta el az ötletes nevelési módszer kipróbálását, amikor 23 éves utóda annyira elmerült az online videojátékok világában, hogy már az álláskereséssel is felhagyott, s egész napját inkább a képernyő előtt töltötte.

Az esetre akkor derült fény, amikor a fiatalember arra lett figyelmes, hogy – egyik napról a másikra – bármikor belépett a játékba, valaki pillanatok alatt levadászta. Amikor a kipécézés okozta nyomást nem bírta tovább, rákérdezett egyik támadójánál a számára fókuszáltnak tűnő agresszió okára, az “online bérgyilkos” pedig elárulta megbízóját: tulajdon atyja fizetett néhány profinak, hogy azok tönkretegyék a játékélményt számára.

Apa és fia időközben kibékültek – bár az még kérdéses, hogy a frappáns ötlet hosszú távon is hatásosnak bizonyul-e. Nekünk mindenesetre tetszett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik