Tech

Eldőlt a küzdelem: a Modern Warfare 3 a nyerő

Az idei év nagyrészt a Battlefield 3 és a Modern Warfare 3 közti vetélkedésről szólt. Immáron egyértelmű, hogy melyik lesz az év legsikeresebb játéka.

A Call of Duty-sorozat az elmúlt pár évben nem csupán a játék-, de az egész szórakoztatóipar legsikeresebb termékévé vált – a tavaly piacra dobott Black Ops a premierjét követő öt nap során összesen 650 millió dollár bevételt termelt.

Az Activision játékai eddig a (legnépszerűbbnek számító) háborús lövölde stílus egyeduralkodói voltak, idén azonban az Electronic Arts mindent elkövetett, hogy a Battlefield 3 méltó kihívóvá válhasson.

A Modern Warfare 3 kedden, nagyjából két héttel a Battlefield 3 megjelenése után került fel a boltok polcaira, és máris egyértelművé vált, hogy nem csupán a játékosokat, de a kritikusokat is lenyűgözte az új epizód.

Az elemzők szerint az első napon több mint hatmillió fogyhatott belőle – ez majdnem kétszer annyi, mint amennyit a Battlefield 3-ból eddig összesen értékesítettek. A siker a kritikákban sem maradt el, az eddigi értékelések alapján az Xbox 360-változat 90 ponton áll, szemben a Battlefield 3 84 pontjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik