Szórakozás koronavírus

Két év börtönre ítélték, mert eljátszotta a moszkvai metrón, hogy haldoklik a koronavírustól

Drága tréfa volt, a szabadságával fizetett az átverős videóért.

Nem is csak kettő évig, hanem annál valamivel tovább kell rácsok mögé vonulnia annak a tréfamesternek, aki még 2020 februárjában azt játszotta a moszkvai metróban, hogy rosszul van a koronavírustól – amire az utastársai pánikba estek.

A most 26 éves Karomatullo Zaborovot nem sokkal a videó elkészítése után, február 8-án vették őrizetbe huliganizmus gyanújával, és azóta is őrizetben volt.

Eljátszotta a moszkvai metrón, hogy koronavírusban haldoklik, pánikba esve menekültek az utasok
A kandi kamerás tréfamester most akár öt évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Az eredeti helyéről, a fiatalok Kara Prank nevű Youtube-csatornájáról azóta már leszedett videón azt látni, ahogy az arcmaszkot viselő férfi úgy tesz, mintha összeesne, és először többen is azonnal a segítségére sietnek.

Ekkor egyik társa elkiáltja magát, hogy koronavírusos, és erre mindenki azonnal rémülten eltávolodik tőle, majd amikor a következő megállónál kinyílnak az ajtók, az utasok pánikba esve rohannak ki a szerelvényből.

Az orosz sajtóra hivatkozva arról ír a LADBible, hogy mostanra ért véget az ügy, és a férfit összesen 28 hónap börtönbüntetésre ítélte Moszkva Presnenszkij kerületének bírósága tömegközlekedési eszközön összeesküvéssel elkövetett huliganizmus miatt.

Zaborov társait, Sztanyiszlav Melikovot és Artur Iszacsenkót szintén két év börtönre ítélték, de az ő büntetésüket három évre felfüggesztették.

A tárgyaláson Dzsaborov ügyvédje, Alekszej Popov azt állította, hogy védence csak a koronavírusra akarta felhívni a figyelmet.

Egy csomó videója van különböző témákról, amelyek fontosak a társadalmunknak. (…) A célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy maszkot kell viselniük, és meg kell védeniük magukat egy veszélyes vírustól

– fogalmazott a védőügyvéd.

A Pravo hírportál beszámolója szerint Dzsaborov másik ügyvédje, Roman Shakhmanov azt mondta, hogy védence három héten belül szabadulhat, figyelembe véve az előzetes letartóztatási központban töltött időt.

De azt is hozzátette, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha az ügyészség és a tömegközlekedési vállalat nem fellebbez az ítélet ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik